Gazete Vatan Logo

Yedirip içirip her gün 1 milyon TL kazanacak

HuQQa, The Market, Qurabiye, HuQQabaz ve LiQQit markalarını Q Gıda çatısı altında toplayan Atasay Gıda, 2020 yılında günde 1 milyon TL ciro hedefliyor. Şirket, yurt dışında HuQQa markasıyla büyüyecek.

Yedirip içirip her gün 1 milyon TL kazanacak

Mücevherden sonra gıda sektörüne atılan Atasay Grubu, bu alanda 5 ana, 15 alt markası olan büyük bir gruba dönüştü. HuQQa, The Market, Qurabiye, HuQQabaz ve LiQQit markalarını Q Gıda çatısı altında toplayan Atasay Gıda, 2020 yılında 81 ilde faaliyet göstermeyi ve günde 1 milyon TL ciro yapmayı hedefliyor. HuQQa markası lüks ve yurt dışında büyüyecek marka olarak seçildi. 2020 yılında 3 bin çalışana ulaşmak bir diğer hedef olarak belirlenirken bu yıl 100 milyon TL ciro ve 500 yeni istihdam yaratılması öngörülüyor.

Metrekarede 8.333 TL

Q Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, şirketin yönetim kurulu üyeleri Ahmet Uras, Enis Ersavaştı ve Mehmet Yağlı ile birlikte yeni hedeflerini açıkladı. Q Gıda ile uluslararası marka olmayı istediklerini belirten Kamer, “Halihazırdaki 3 markamıza 2 yeni marka daha ekleyerek Q Gıda ile yolumuza devam edeceğiz. İki yeni markamız HuQQabaz ve LiQQit olacak. Amacımız Türkiye’nin geleneksel lezzetlerini dünya mutfakları ile birleştirip dünyada hakettiği yere gelmesini sağlamak” dedi.

Haberin Devamı

Q Gıda’nın 2017 yılında 100 milyon TL ciro yapmasını öngördüklerini belirten Kamer, şöyle konuştu: “2016’da metrekare başına 8 bin 333 TL ciro ile yaptık ve yılı 52 milyon TL toplam ciroyla kapattık. 2018 hedefimiz

200 milyon TL. 2020 yılındaki ciro hedefimiz günlük 1 milyon TL. Bu ciro hedefi, ciddi bir yatırım ve istihdam demek. Şu ana kadar bu sektördeki yatırımımız 100 milyon TL oldu. Hâlihazırda 650 kişi istihdam ediyoruz. 2020 yılındaki toplam istihdamımız 3 bin kişiye ulaşacak. Hedefimiz, 2020’de 81 ilde varlık göstermek. Dünyada Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’ya yayılmış şubelerimizle uluslararası arenada yer almak istiyoruz. Türkiye’ye ve sektörümüze güveniyoruz ve hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.”

Özel yatırım modeli oluşturuldu

AHMET Uras, yatırımda yeni bir model oluşturduklarını belirterek şöyle devam etti: “Yatırımcı özel mülkü ile bize geliyor. Önemli olan lokasyon. Yatırımcı, yatırımı yapıyor ve anahtar teslim bize veriyor. İşletmeyi biz yapacağız, yatırımcıya kirayla beraber cirodan pay vereceğiz. 500 metrekare alan için 2 milyon TL yatırım gerekiyor.”

Haberin Devamı

Dubai Mall’da HuQQa’yı Ekim’de açıyor

CİHAN Kamer, sektördeki ilk yatırımları olan HuQQa’nın yurt dışındaki ilk şubesini Ekim ayında Dubai’de açacaklarını söyledi. Kamer, “Dünyaya HuQQa ile açılacağız. İlk olarak Dubai’de açacağız. Dubai Mall’da dünya markalarının toplandığı yeni alanda 1.400 metrekarelik yer tahsis ettiler bize” dedi. Ahmet Uras da yurt dışı çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’deki son HuQQa’yı Emaar Square Mall’da yakın zamanda açıyoruz. HuQQa ile odağımızı yurt dışına çevirdik. İlk aşamada yakın coğrafyaları kendimize hedef olarak belirledik. Dubai’den sonra Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’daki görüşmelerimizi olumlu yönde neticelendirmek üzereyiz. Bu ülkelerdeki HuQQa restoranlarımızı bu yıl içinde açmayı planlıyoruz. Ortadoğu’da Tunus, Fas ve Umman’da; Avrupa’da Londra ve ABD’de New York’ta görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu ülkelerde 2018 sonuna kadar en az 3-4 tane HuQQa açmak istiyoruz.”

Haberin Devamı