Gazete Vatan Logo

Yağmur Kuzey Kıbrıs’a yaradı

Havaların 10 gündür yağışlı geçmesi, deniz suyunun ısınmaması 19 Mayıs tatili planlayanları Kuzey Kıbrıs’a yöneltti.

19 Mayıs Bayramı’nın pazartesiye denk gelmesi, haftasonu ile birleştirilerek 3 günlük bir tatil imkanı sunarken, Kuzey Kıbrıs en çok ilgi gören tatil noktası oldu. Son 10 gündür tüm Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlar ve soğuk hava dalgası tatilcilerin sıcak havada denize girebilecekleri tatil yörelerine yoğun talep göstermelerine yol açtı.

tatilsepeti.com’un verilerine göre, 17-19 Mayıs tarihlerine denk gelen tatil satışlarında çoğunluğun tercihi KKTC oldu. Verilere göre, İstanbul, Ankara, Adana başta olmak üzere pek çok ilden tatilciler KKTC’yi tercih etti. Girne’deki oteller dolarken, Bafra ve Gazimağusa bölgelerinde de oda satışlarında sona gelindi.

tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl, 19 Mayıs dönemine denk gelen KKTC tatil paketi satışlarında 3 kata yakın artış olduğunu söyledi. Kaan Karayal konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Türkiye’deki pek çok yerde deniz suyu henüz ısınmamışken, KKTC’de deniz sezonu açıldı. Bu yüzden de tatilcilerin tercihi oldu. 19 Mayıs dönemine denk gelen, 540 TL ile 1150 TL arasında değişen fiyatlarda açıklanan KKTC tatil paketlerine ilgi çok oldu. KKTC’deki otellerde şu anda oda bulmak kolay değil.”

Haberin Devamı