Gazete Vatan Logo

Ülkemizi seviyorsak şimdi hareket zamanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işadamlarına seslendi: Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş piyasaların ekonomimize güveninin tam olduğuna işaret ediyor. Pek çok emare ekonominin çarklarının daha hızlı dönmeye başladığını gösteriyor. Ülkemizi seviyorsak şimdi harekete geçme zamanı. Gün yatırım günü

Ülkemizi seviyorsak şimdi hareket zamanı

MÜSİAD Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüşün, piyasaların ekonomiye olan güveninin tam olduğuna işaret ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok emare, ekonominin çarklarının giderek daha hızlı dönmeye başladığını da gösteriyor. MÜSİAD üyeleri başta olmak üzere tüm iş adamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; ülkemize değer veriyorsak, ülkemizi seviyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak, şimdi harekete geçme zamanıdır. Daha çok çalışacağız. Gün, yatırım günüdür. Hiç işi geciktirmeyin. Müteşebbis, yatırımcı ruhunu kaybetmesin. İş adamlarımıza diyoruz ki tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın” dedi.

Gün yatırım günüdür

Ekonominin iyiye gidişiyle ilgili sinyallerin gelmeye başladığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “İhracattaki istikrarlı yükseliş ortada. 2016’da 142.5 milyar dolara kadar düşen yıllık ihracatımız, mayıs sonu itibarıyla yeniden yıllık bazda 147 milyar doları buldu. Tırmanış başladı. İhracatta 2014’te elde ettiğimiz 157.6 milyar dolarlık rekoru en geç inşallah önümüzdeki yıl sonu itibarıyla geçeceğimize inanıyorum. Ona göre daha çok koşturacağız, daha fazla çalışacağız. Başlattığımız istihdam seferberliğinin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık. Şu ana kadar istihdamda 1.2 milyonluk bir artış yaşandı. Davetimize sağ olsun işveren camiası olumlu bir cevap verdi. Bu konuda verilen tüm sözleri tek tek kaydettik, kaydediyoruz. Şahitler huzurunda verilen bu sözlerin her birinin takipçisi olacağım. Gün, yatırım günüdür. Hiç işi geciktirmeyin. Müteşebbis, yatırımcı ruhunu kaybetmesin. Böyle bir zamanda eğer yatırım şansını değerlendirirsen, gelecek çok daha bereketli olacaktır.”

Haberin Devamı

2017 ekonomide sıçrama yılı olacak

Demokrasiye, özgürlüğe, geleceğe bütünüyle saldıranların ekonomiyi boş bırakmasının düşünülemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “2016’da ise 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gibi yakın tarihimizin en ağır travmasını yaşamamıza, terörle mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında verdiğimiz yoğun mücadeleye rağmen yüzde 2.9’luk büyüme sağladık. Türkiye’nin ekonomik bakımdan yanmasını, yıkılmasını, yerle bir olmasını bekleyenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık. İnşallah 2017 ekonomide, bana göre şu andaki tespitlerim bu, tarihi bir sıçrama yılı olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

180 günlük eylem planı istedim

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, tüm bakanlardan yıl sonuna kadarlık dönemi kapsayacak şekilde, milletin birikmiş sıkıntılarının çözümüne yönelik 180 günlük kısa vadeli eylem programı istediğini ifade ederek, hazırlıklar tamamlandığında, programın paylaşılacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerine kadar olan dönemi içeren çok daha kapsamlı bir programın hazırlıklarının yürütüldüğünü, 2023 hedeflerinin de güncellenerek yola devam edildiğini dile getirerek, 2023 hedefleri için yeni bir çalışma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı