Gazete Vatan Logo

Türkiye yatırım yapan kimseyi mahcup etmedi

MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yatırım yapan işadamlarını mahcup etmeyeceğinden emin olunmasını istedi.

Türkiye yatırım yapan kimseyi mahcup etmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin yatırım ve proje listesi öylesine uzun ki, inanın anlatmaya günler yetmez. Siz iş adamlarına ve dostlarımıza mesajım şudur: Bu ülkenin kendisine güvenen, inanan, yatırım yapan hiç kimseyi, hiçbir kurumu mahcup etmediğinden, etmeyeceğinden emin olun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nde açılışında yaptığı konuşmada, enerji projelerinin Türkiye’nin çok iddialı olduğu bir alan olduğunu dile getirdi.

Liste öyle uzun ki...

İnşası süren Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’ni 2023’te hizmete sunmayı planladıklarını aktaran Erdoğan, “Önceki gün Ankara’da toplam yatırım bedeli 5 milyar dolar olan 158 elektrik santralinin toplu açılışını gerçekleştirdik. Şu anda 78 bin megavat olan kurulu gücümüzü yeni yatırımlarla 2023’te 125 bin megavata çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 20 yılda 6.5 milyon konutu yenilemeyi hedeflediklerini, bunun da yaklaşık 400 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğü ifade ettiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yatırım ve proje listesi öylesine uzun ki, inanın anlatmaya günler yetmez. Siz iş adamlarına ve dostlarımıza mesajım şudur: Bu ülkenin kendisine güvenen, inanan, yatırım yapan hiç kimseyi hiçbir kurumu mahcup etmediğinden, etmeyeceğinden emin olun.”

Haberin Devamı

Dev projelerin devam ettiğini, ön hazırlıkları devam eden Kanal İstanbul bittiğinde eşine az rastlanır bir eser olacağını, inşası hızla süren yeni havalimanının ise Türkiye’nin değil, dünyanın en büyüğü olacağını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, “Sadece mevcut projeleri tamamlamakla kalmıyoruz, yenilerin de adımlarını atıyoruz. Dedik ya durmak yok, yola devam” mesajı verdi.

Doğru yoldasınız

MÜSİAD’ın bu etkinliğinde de Afrika’ya ve Asya’ya özel önem verilmesini, “Yanılmıyorsunuz. Doğru yoldasınız. Bence aynı kararlılıkla devam edin” ifadesiyle destekleyen Erdoğan, kış döneminde işadamlarıyla Afrika ülkelerini dolaşacağını bildirdi.

Artık sürümden kazanmak yok

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bir zamanlar jet lastiği olmadığı için uçağını kaldıramayan Türkiye’nin, bugün silah sanayisinin cirosu 6 milyar dolara, ihracatı 2 milyar dolara ulaşmıştır. Diğer bir deyişle 80’lerin tabiri olan sürümden kazanmak değil nitelikli üretim yaparak dünya sahnesinde yer almak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Altay’ın üretiminde göreve hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Otokar standını ziyaret ederek Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç’tan milli ana muhabere tankı Altay hakkında bilgi aldı. Altay tankının prototipinin üretimi için yaklaşık 1 milyar dolar harcama yapıldığını belirten Ali Koç, Altay’ın seri üretiminde görev almaya hazır olduklarını söyledi. Ülke için en iyiyi sunacaklarını vurgulayan Koç, “30 bine yakın askeri aracımız başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere 30’a yakın dost ve müttefik ülkenin ordusunda ve Birleşmiş Milletler görev birimlerinde dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmet veriyor” ifadesini kullandı. Hükümetin Altay tankıyla ilgili cevabını yakında almayı beklediklerini belirten Koç, Otokar’ın ihaleyi kazanması halinde 5 yılda 250 tank teslim edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı