Gazete Vatan Logo

Türk tasarımcılarla çalışacak

75 bin Türk kızı Oleg Cassini’nin gelinliğini giyecek

Amerikalı ünlü gelinlik ve gece elbiseleri markası Oleg Cassini’nin CEO’su Jeffrey Zelenko, önümüzdeki 10 yılda

Türk gelinlik pazarının yüzde 10-15’ini elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Zelenko, “Türkiye’de yılda 600 binden fazla düğün gerçekleştiğinden yola çıkarsak hedefimizin 60-75 bin adet gelinlik satmak. Yüzde 10’luk bir pazar payı için Türkiye’de 50 mağazalık bir potansiyel ve 175 milyon TL’lik bir ciro beklentisinden bahsedebiliriz” dedi.

Türkiye’de ilk mağazasını Kasım 2010’da açan Amerikalı ünlü gelinlik ve gece elbiseleri markası Oleg Cassini, kısa sürede 3 mağazaya ulaştı. Sorularımızı yanıtlayan ve 2013’te 2 yeni mağaza daha açmayı planladıklarını söyleyen Oleg Cassini’nin CEO’su Jeffrey Zelenko, önümüzdeki 10 yılda Türk gelinlik pazarının yüzde 10-15’ini elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Zelenko, “Türkiye’de yılda 600 binden fazla düğün gerçekleştiğinden yola çıkarsak hedefimizin 60 bin-75 bin adet gelinlik satmak olduğunu söyleyebiliriz. Yüzde 10’luk bir pazar payı için Türkiye’de 50 mağazalık bir potansiyel ve 175 milyon TL’lik bir ciro beklentisinden bahsedebiliriz” dedi. İşte Zelenko’nun sorularımıza verdiği yanıtlar:

- Oleg Cassini’nin dünya operasyonu hakkında bilgi verir misiniz?

Oleg Cassini yarım asırlık bir Amerikan markası. Koleksiyonları dünyada 400’den fazla mağazada satılmaktadır. Markaya adını veren tasarımcı Oleg Cassini; Jacqueline Kennedy, Marilyn Monroe, Renee Zellweger gibi isimleri giydirerek çok kısa bir sürede tüm dünya kadınları tarafından takip edilen bir isim haline gelmiştir. Oleg Cassini yılda 500 binden fazla gelinlik satmakta olan dünyanın 1 numaralı gelinlik zinciri David’s Bridal’in 1 numaralı markası.

- Türkiye planlarınıza nasıl girdi?

Oleg Cassini David’s Bridal’ın üretici ortağı olan Bridge Holding’e ait bir yatırımdır. Bridge Holding ilk gelinlik mağazasını 2007 yılında Güney Afrika da açtı. 2008 yılında Bridge Holding olarak yayılma planları çerçevesinde Türkiye’yi araştırmaya başladık. Detaylı araştırmalar sonucuda Türk gelinlik pazarındaki potansiyeli görerek Türkiye pazarına girmeye karar verdik. Verilen bu karar sonucunda ben de resmi olarak 2009 yılında Türkiye operasyonunu yürütmek amacı ile CEO olarak görevlendirildim ve İstanbul ekibini oluşturduk.

- Türkiye global pazarlar içinde nasıl konumlanıyor? Satışlar memnun ediyor mu?

Oleg Cassini’nin Türkiye de en fazla gelinlik ve gece elbisesi alternatifi sunan mağazalar zinciri olduğunu söylersem yanlış olmaz. Hedefimiz mağaza başına her yıl ortalama 1.750-2 bin TL fiyat aralığında 1.000-1.500 adet gelinlik; ortalama 350 TL fiyattan ise 5-6 bin adet gece elbisesi satmak. Gelinlikte fiyat aralığımız 500-4 bin 500 TL; gece elbiselerinde ise 195-1.000 TL aralıklarında. Düğün sezonunda satış rakamlarında ciddi bir ivme gözlemlemekteyiz. İlk senemizde 3 mağaza ile beklentilerimizi yakaladığımızı ve sonuçlardan memnun olduğumuzu belirtebilirim. Gelecek yıllarda daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.

- Türkiye ile ilgili büyüme planlarınız nelerdir? Kaç mağazaya ulaşmayı hedefliyorsunuz?

2011 yılı sonunda hızlı bir büyüme ile 3 mağazaya ulaştık. 2013 yılı içerisinde 2 mağaza daha açmayı planlamaktayız. 2013 yılının ilk yarısı için Ankara’da, ikinci yarısı için ise Bursa veya İzmir’de mağaza açmayı düşünüyoruz. 10 sene içerisinde Türk gelinlik pazarının yüzde 10-15 ini elde etmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de yılda 600 binden fazla düğün gerçekleştiğinden yola çıkarsak hedefimizin 60-75 bin adet gelinlik satmak olduğunu söyleyebiliriz. Yüzde 10’luk bir pazar payı için Türkiye’de 50 mağazalık bir potansiyel ve 175 milyon TL’lik bir ciro beklentisinden bahsedebiliriz.

Türk tasarımcılarla çalışacak

- Türkiye için özel üretilen ürünler var mı?

İlk mağazamızı açtığımızda sattığımız ürünler Amerika’da Davids Bridal mağazalarında satılan ürünler ile aynıydı; ancak çok kısa zamanda Türk pazarına özel ürün geliştirme gerekliliğinin farkına vararak ürün geliştirme stratejimizi bu doğrultuda yeniledik. Ayrıca şu anda bizi çok heyecanlandıran, ses getireceğini düşündüğümüz başka projelerimizde bulunuyor. 2013 ve sonraki yıllar için Türk tasarımcılarla işbirliğimiz gündemimizde.

Haberin Devamı