Gazete Vatan Logo

Turizm ve etkinlik sektörü bu kez ‘sürdürülebilir gelecek’ için buluşacak

Turizm ve etkinlik sektörü profesyonellerini 9’uncu kez bir araya getirecek ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines’ın bu yılki teması “sürdürülebilir gelecek” oldu. 25-27 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek fuara 210 ulusal ve uluslararası firma ve 15 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Turizm ve etkinlik sektörü bu kez ‘sürdürülebilir gelecek’ için buluşacak

İki yılı aşkın süredir devam eden pandeminin ardından büyük bir atılım yapması beklenen turizm sektörü, İstanbul’da dev bir buluşmaya hazırlanıyor. Turizm ve etkinlik sektörü profesyonellerini 9’uncu kez bir araya getirecek ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines, 25-27 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek ve “Sürdürülebilir Gelecek” teması ile de geleceğe ışık tutacak.

Bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek fuar, 15 binden fazla turizm profesyonelini buluşturacak. Bu büyük buluşmayı organize eden Turizm Medya Grubu’nun Başkanı Volkan Ataman konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Turizm endüstrisi, pandeminin ardından 2022 yılında yeniden atağa geçmeyi hedefliyor. MICE bunun önemli bir parçası olabilir. ACE of MICE Exhibitions, MICE sektöründe kazandığı tecrübeyle artık rüştünü ispatlamış, gerek içeriği gerekse sunduğu iş fırsatlarıyla sektörün merakla beklediği bir organizasyon. Türkiye MICE alanında değerlendirilmesi gereken büyük bir potansiyele sahip. Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 30’u MICE sektöründen sağlanıyor. Türkiye yalnızca deniz tatilinden ibaret bir ülke değil. Yalnızca bu amaçla gelen turistleri ağırlamaktan çok daha öteye geçebilir ve turizm gelirini MICE ile çok daha fazla artırabilir. Bu anlamda ACE of MICE Exhibitions’ın sektörü hareketlendireceğine inanıyoruz.”

Haberin Devamı