Gazete Vatan Logo

Tüm dünyaya her lokmada mutluluk

Yıldız Holding, Ülker’le başlattığı ‘mutluluk yolculuğunu’ Pladis markasıyla dünyaya yaymaya hazırlanıyor. 5.2 milyar dolarlık ciroya sahip şirketin hedefi bisküvi ve atıştırmalıkta dünyada lider olmak. Sloganı ‘Tüm dünyaya her lokmada mutluluk’.

Tüm dünyaya her lokmada mutluluk

Yıldız Holding, geçtiğimiz aylarda bisküvi, çikolata ve şekerleme alanındaki işlerini bir araya getirerek

5.2 milyar dolarlık ciroya sahip Pladis’i oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde global lansmanını Londra’da gerçekleştiren Pladis, 8 Haziran’ı “Pladis Day” (Pladis Günü) olarak belirledi.

Pladis’in üç önemli bölgesinden biri olan Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya (TR, MENA&CA) CEO’su Mehmet Tütüncü, Milli Takım’ın Euro 2016 macerasına 10 yıldır süren Ülker desteğini tekrarlamak için bulunduğu Nice’de yeni şirketin hedeflerini anlattı.

3 marka tek çatıda

Tütüncü’ye göre Pladis, global markaları Godiva ve McVitie’s ve bölgesinin öncü markası Ülker’in sinerjisiyle alanında liderliğe oynayacak. Diğer markaların aksine Godiva, ayrı bir şirket olarak varlığını koruyacak. Ancak Pladis ile yapılan lisans anlaşması çerçevesinde raflardaki yerini alacak. Ülker, McVitie’s ve Godiva’nın Pladis çatısı altında birbirine güç verdiğini vurgulayan Tütüncü, şunları söyledi:

“Üç markamız da birbirini çok iyi tamamlıyor. Ülker ve McVitie’s kendi kategorilerinde lider iki marka. Godiva’nın marka lisans anlaşmasıyla üreteceğimiz ürünler de

Haberin Devamı

önümüzdeki dönemde market raflarında yerini alacak. Böylece, her okazyonda, herkes için ve her fiyat aralığında ürünü tüketicimizle buluşturmuş olacağız. Ülker, McVitie’s ve Godiva el ele vererek Pladis’i lider yapacak.”

Pladis’in toplam üç asra yayılan bir üretim deneyimine işaret eden Tütüncü, şöyle devam etti:

“Markalarımıza baktığımızda United Biscuits 186, Godiva 90 yaşında. Ülker bu yıl 72’nci yaşını kutlayacak. Bu üç büyük tecrübeyi Pladis çatısı altında bir araya getirdik. Pladis’in cirosu 5.2 milyar dolar. Hedef, çift haneli büyümeyi sürdürmek. Biz de bölge olarak üzerimize düşeni yapacağız. Gelecek üç yıl içinde Pladis büyümesinin üçte birini bölgemizden sağlayacağız. Yeni bir dünyada bir gelecek hikayesi yazmak için çalışıyoruz.”

McVitie’s: Başta İngiltere olmak üzere Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde lider.

Ülker: Alt markalarıyla birlikte Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya’da pazar lideri.

Haberin Devamı

Godiva: Dünya genelinde yüksek marka bilinirliğine sahip. Japonya’da bu oran yüzde 90.

322 milyon lira yatırım

-50 bin kişilik Yıldız Holding ailesinin 26 bini Pladis’de görev yapıyor.

-Pladis’in 36 fabrikasının 15’i TR, MENA&CA bölgesinde.

-2016 için bölgesel yatırım hedefi 322 milyon TL. Yatırımın büyük miktarı Türkiye’de olacak. Türkiye’de 190 milyon TL’lik yatırım bütçesi mevcut.

-Diğer yatırımlar ağırlıklı olarak Kazakistan ve Suudi Arabistan’da yapılacak. Kazakistan Orta Asya’nın üretim üssü olacak.