Gazete Vatan Logo

Toplu sözleşme, enflasyon farkı, seyyanen zam: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam gelecek mi?

Beklenen açıklama geldi ve TÜİK Aralık enflasyonu açıkladı. Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 2,93 oldu. Yıllık enflasyon oranı 64,77 olarak gerçekleşti. En düşük memur ve emekli maaşına gelen yüzde 49,25 oldu. Bununla birlikte akıllarda şu sorular kaldı: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam geldi mi? İşte detaylar....

Toplu sözleşme, enflasyon farkı, seyyanen zam: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam gelecek mi?

Memur zammına seyyanen zam dahil mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. TÜİK 3 Ocak Çarşamba günü Aralık enflasyonu açıkladı. Buna göre Son 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti.u. memur ve emeklisinin alacağı zam oranı yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Türkiye'de 2023 12 aylık enflasyon yüzde 64,77 olarak gerçekleşti. Peki Seyyanen zama zam gelecek mi?

Seyyanen zam, 15.965 gösterge rakamı ile memur katsayısının çarpımı sonucunda hesaplanıyor. Temmuz-aralık döneminde 15.965 gösterge rakamı ile 0.509839 maaş katsayısı çarpımı sonucu 8.139 lira seyyanen zam ödendi.

MEMUR ZAMMINA SEYYANEN ZAM DAHİL Mİ?

Hayır. yüzde 15 de toplu sözleşme zammı ile birlikte memur zammı oranı yüzde 49,25 olacak. Ancak seyyanen zam buna dahil olmayacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamları zam oranında belirleyici oluyor. Emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında yüzde 37,57'lik enflasyon gerçekleştiği için emeklilere bu oranda zam imkanı doğdu.

Haberin Devamı