Gazete Vatan Logo

TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ kura çekilişi tarihi belli mi, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut projesinde başvurular devam ediyor. e-Devlet üzerinden alınan başvurular, banka hesabına yatırılan başvuru ücretiyle tamamlanıyor. Peki, TOKİ sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi ne zaman 2022?

TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ kura çekilişi tarihi belli mi, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvurular devam ediyor. Dar gelirli vatandaş, kira öder gibi TOKİ’yle ev ve işyeri sahibi olacak. 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile 14 Eylül 2022 – 31 Ekim 2022 tarihleri arasında başvurular kabul edilecektir. E-Devlet Başvuruları ise 28 Ekim 2022’de sona erecek. Peki, TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi ne zaman 2022?

TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimi ne zaman 2022?

Bakan Murat Kurum katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını açıkladı. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek.

TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecek.

Haberin Devamı