Gazete Vatan Logo

TOKİ ödemeleri sabit mi? TOKİ ödemeleri yılda iki kez artacak mı? TOKİ ödeme miktarı nasıl belirlenecek? İşte TOKİ ödeme planı!

TOKİ Sosyal Konut başvuruları devam ederken başvuru yapacak çoğu kişinin aklında TOKİ ödemeleri ile ilgili pek çok soru bulunuyor. Başvuru şartları ve ödeme planı geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Başvurularını yapmak isteyenler TOKİ sosyal konut ödemelerinin sabit mi olacağını, artış oranının nasıl ve hangi oranın baz alınarak yapılacağını araştırıyor. Peki, TOKİ ödemeleri sabit mi? TOKİ ödemeleri yılda iki kez artacak mı? TOKİ ödeme miktarı nasıl belirlenecek? TOKİ ödeme planı nasıl olacak? TOKİ ödemeleri memur maaşı artış oranında artacak mı? İşte TOKİ ödeme planı ve vatandaşın merak ettiği soruların yanıtları…

TOKİ ödemeleri sabit mi? TOKİ ödemeleri yılda iki kez artacak mı? TOKİ ödeme miktarı nasıl belirlenecek? İşte TOKİ ödeme planı!

Açıklandığı günden bu yanan rekor başvuruya ulaşan TOKİ Sosyal Konut Kampanyası ile ilgili başvurular devam ediyor. Başvuru sürecinde ilk hafta geride kalırken başvurusunu henüz yapmamış çoğu kişi kampanyanın detayları ve ödeme planı ile ilgili detayları araştırıyor. TOKİ ödemelerinin sabit mi yoksa belli oranda arttırılıp arttırılmayacağını, artarsa hangi verinin baz alınıp arttırılacağını araştırıyor. Peki, TOKİ ödemeleri sabit mi? TOKİ ödemeleri yılda iki kez artacak mı? TOKİ ödeme miktarı nasıl belirlenecek? TOKİ ödeme planı nasıl olacak? TOKİ ödemeleri memur maaşı artış oranında artacak mı? İşte vatandaşın merak ettiği soruların yanıtları…

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları başladı. 2 yılda 250 bin konut, 100 bin konut imarlı arsa ve 10 bin işyeri satılacak. Dar gelirli vatandaş, kira öder gibi ev ya da işyeri sahibi olacak.

TOKİ ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3+1'ler en düşük 950 bin lira olacak aylık taksiti 3 bin 562 lira olacak. Projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek. Hak sahiplerine konutlar; yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

Haberin Devamı

TOKİ ÖDEMELERİ SABİT Mİ, ÖDEMELER NASIL BELİRLENECEK?

TOKİ’de hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.