Gazete Vatan Logo

TOKİ konut başvuru bedeli ödemesi nasıl yapılır? Ziraat Bankası ve Halkbank TOKİ ödemesi ne zamana kadar yapılır? TOKİ 500 TL başvuru ödemesi ile ilgili detaylar!

TOKi Sosyal Konut Projesi’nde başvurular devam ediyor. Gerek Ziraat Bankası ve Halkbank gerekse e-Devlet üzerinden başvuru yapan adaylar için sonraki adım TOKİ konut başvuru bedeli tahsilatı oluyor. Başvuru yapan vatandaşlara TOKİ tarafından gönderilen mesajda ödeme bilgileri ile ilgili detaylar yer alıyor. Peki, TOKİ konut başvuru bedeli ödemesi nasıl yapılır? Ziraat Bankası ve Halkbank TOKİ ödemesi ne zamana kadar yapılır? TOKİ başvuru sonucu E-Devlet üzerinden nasıl görüntülenir? TOKİ 500 TL başvuru ödemesi ile ilgili detaylar!

TOKİ konut başvuru bedeli ödemesi nasıl yapılır? Ziraat Bankası ve Halkbank TOKİ ödemesi ne zamana kadar yapılır? TOKİ 500 TL başvuru ödemesi ile ilgili detaylar!

Dar gelirli için kira öder gibi ev sahibi olmanın yolunu açan TOKİ, Sosyal Konut Projesi’nde başvuruları almaya devam ediyor. Başvuruların başladığı ilk günden bu yana yüz binlerce kişi tarafından büyük ilgi gören TOKİ kampanyasında başvuru yapanlar TOKi başvuru ücretinin ne zamana kadar yatırılacağını merak ediyor. Peki, TOKİ konut başvuru bedeli ödemesi nasıl yapılır? Ziraat Bankası ve Halkbank TOKİ ödemesi ne zamana kadar yapılır? TOKİ başvuru sonucu E-Devlet üzerinden nasıl görüntülenir? TOKİ 500 TL başvuru ödemesi ile ilgili detaylar!

TOKİ KONUT BAŞVURU BEDELİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

TOKİ başvurusu yapan vatandaşların başvurularının geçerli olabilmesi için kampanya için belirlenen başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor. Gerek e-Devlet gerekse bankalardan yapılan başvuruların ardından vatandaşların telefonuna TOKİ tarafından mesaj gönderiliyor. Kişi özel kamu bankalarından açılan hesaplara para yatırılması isteniyor. 500.00 TL tutarın yatırmanız gereken son tarih TOKİ arafından vatandaşa SMS ile bildiriliyor. TOKİ tarafından kendi adınıza açılan IBAN üzerinden ödeme otomatik olarak çekiliyor.

Haberin Devamı

TOKİ tarafından gönderilen örnek mesaj şu şekilde:

“TOKİ konut başvurunuz alınmıştır. Sizin adınıza TOKİ başvurunuza istinaden Bankamızda açılan …  IBAN numaralı hesaba 500,00 TL tutarı en geç … tarihine kadar yatırmanız gerekmektedir. Başvurunuza istinaden söz konusu tutar hesabınızdan çekilecektir. Başvurunuzun sonucunu E-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz. “

Başvuru bedeli yatırıldıktan sonra TOKİ tarafından gönderilen mesaj ise şu şekilde:

“TOKİ konut başvurunuzun başvuru bedeli tahsilatı tamamlanmıştır. Başvurunuzun sonucunu E-Devlet üzerinden görüntüleyebilirsiniz.”