Gazete Vatan Logo

TOKİ konut başvurusunda son tarih ne zaman? Banka yoluyla TOKİ başvuruları ne zaman bitiyor?

TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde başvurular sona eriyor. “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin “İlk Evim” kısmı için başvurularda son günlere girildi. TOKİ ev başvurularında e-Devlet başvuruları sona erdi. Bankalar üzerinden gerçekleşen başvuru işlemleri ise bu ayın sonunda bitiyor. Başvurusunu tamamlamayan vatandaşlar ise başvuruların uzatılıp uzatılmayacağını merak ederken son başvuru günü ise merak edilen konuların başında geliyor. Peki, TOKİ konut başvurusunda son tarih ne zaman? Banka yoluyla TOKİ başvuruları ne zaman bitiyor? İşte detaylar…

TOKİ konut başvurusunda son tarih ne zaman? Banka yoluyla TOKİ başvuruları ne zaman bitiyor?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından duyurulan Sosyal Konut Projesi’nde başvurular sona eriyor. 5 milyonun üzerinde gerçekleşen başvurularda İlk Evim etabı için başvurular bitiyor. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular 28 Ekim’de sona ermişti. Başvurular bankalar üzerinden alınmaya devam ediliyor.

TOKİ KONUT BAŞVURUSUNDA SON TARİH NE ZAMAN?

Kamu bankaları üzerinden gerçekleşen TOKİ başvuru işlemleri ise 31 Ekim’de tamamlanacak. Başvuruların uzatılıp uzaltılmayacağına ilişkin açıklama bulunmuyor.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ kura çekiminin kasım ayının ilk haftasında yapılacağını açıklamıştı.

TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

- Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malullerine konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

Haberin Devamı

- "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

- Emekli Vatandaşlara konut sayısının %20'isi kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

- Genç Vatandaşlara konut sayısının %20'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

- Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Haberin Devamı