Gazete Vatan Logo

TerraUSD ve Luna coinde son durum ne? Luna coin ne oldu? Luna coin sahibi ne dedi?

Kripto paralarda kriz devam ederken Luna'nın yüzde 99 düşüşü coin yatırımcısının gündeminde! TerraUSD (UST) ve LUNA'daki tarihi düşüşlerle yatırımcıları milyarlarca dolar zarara uğrattı. Luna'nın yüzde 99 değer kaybederek tüm piyasayı beraberinde sürüklemesi nedeniyle bazı borsalar TerraUSD ve Luna coini listeden çıkardı. Pek çok kişi de TerraUSD ve Luna coinde son durumu araştırıyor. Peki, Luna coin ne oldu? Luna coin sahibi kim? Luna geri döner mi? Luna coin piyasa değeri ne oldu? Luna coin en yüksek kaçı gördü? Luna coin yorumları!

TerraUSD ve Luna coinde son durum ne? Luna coin ne oldu? Luna coin sahibi ne dedi?

Kripto paralarda yaşanan çöküş ile birlikte, Luna yüzde 99 değer kaybetti. Geçen ay 120 dolar olan Luna'nın değeri sıfır oldu, yani piyasadan silindi. Kripto paraların güvenirliliği sorgulanırken, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (SP), kripto para piyasalarındaki düşüşün "zamanlı bir uyarı" olduğunu, bunun geleneksel finansal piyasalar veya makroekonomi üzerinde önemli bir etkisi bulunmayacağını bildirdi. Luna'nın yüzde 99 değer kaybederek tüm piyasayı beraberinde sürüklemesi nedeniyle bazı borsalar TerraUSD ve Luna coini listeden çıkardı. Yatırımcı da TerraUSD ve Luna coinde son durumu araştırıyor. Peki, Luna coin ne oldu? Luna coin sahibi kim? Luna geri döner mi? Luna coin piyasa değeri ne oldu? Luna coin en yüksek kaçı gördü? Luna coin yorumları!

TERRAUSD VE LUNA COİNDE SON DURUM NE?

Kripto para piyasasını allak bullak eden düşüşler hız kesmeden devam ediyor. Luna'nın yüzde 99 değer kaybederek tüm piyasayı beraberinde sürüklemesinin ardından dün de bazı borsalar bu para birimini işlem listesinden çıkardı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarında Binance, sektördeki en büyük çöküşlerden birinin ardından platformunda Terraform Labs'ın Terra (Luna) ve TerraUSD (UST) tokenlerinin ticaretini durdurma kararı aldı. Binance'ten yapılan açıklamada "12/05/2022 günü saat 04.30 (TSİ) ile 12/05/2022 günü saat 09.10 (TSİ) arasında Terra (LUNA) ağındaki çekim işlemleri, bekleyen çekim işlemlerinin yüksek hacminden dolayı geçici olarak askıya alınmıştır" denildi. WazirX ve CoinDCX de Luna'yı platformdan çıkardı. Binance de ayrıca üç farklı stablecoin projesini de işleme kapattı.

Haberin Devamı

LUNA COİN EN YÜKSEK KAÇI GÖRDÜ?

Sadece bir ay önce 120 dolara dayanan LUNA bir hafta önce 85 dolardan işlem görüyordu. Terra'nın 12 Mayıs saat 10.00 itibariyle değeri ise 18 cente geriledi saatler 14.30'a geldiğinde LUNA 10 cente düşmüştü. Yani LUNA değerinin neredeyse yüzde 99'unu kaybetti.

LUNA COİN PİYASA DEĞERİ NE OLDU?

Kriptonun en yüksek değerine göre kaybı ise yüzde 99.8 oldu. Toplam piyasa hacmine bakıldığında ise LUNA'daki değer kaybı 25 milyar dolardan fazla oldu.

Haberin Devamı

LUNA GERİ DÖNER Mİ?

LUNA'nın düşüşü hem kripto teknolojisiyle ilgilenlere hem yatırımcılara uzun süre ders olacak. Coinin düşüşü halen devam ediyor ve yakın zamanda projenin toparlanacağını gösteren bir emare bulunmuyor.

LUNA'nın değer kaybını açıklamak için en büyük projesi UST'nin (Terra USD) çalışma mantığını anlamak gerekiyor. UST, 1 ABD dolarına denk gelen bir sabit coin tokenı. Kripto yatırımcıları blokzincirde ABD dolarına geçmek istedikleri zaman USDT, USDC, BUSD gibi tokenları kullanıyorlar. Bu projelerin temel görevi tokenları 1 ABD dolarında sabit tutmak. Zaman zaman yaşanan dalgalanma nedeniyle kriptoların değeri yüzde 2 oranında değişebiliyor.

Değeri birkaç günde sıfırlanan proje kendiyle beraber birçok kripto yatırımcısını da batırdı. LUNA projesinin geleceği birçok yatırımcı için merak konusu. Bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil. LUNA'nın toparlanmak için UST'yi yeniden 1 dolara çekmesi gerekiyor. Bunun için de dışarıdan yüklü miktarda kaynak aktarımına ihtiyaç duyuluyor. Eğer Terra projesi UST'yi yeniden 1 dolara sabitleyebilirse kaybını azaltabilir. Öte yandan UST şimdiki değerlerinde kalmaya devam ederse Terra LUNA için kötü günler sona ermedi demektir.

Haberin Devamı

LUNA COİN’İN SAHİBİ KONUŞTU

TerraUSD (UST) ve LUNA'daki tarihi düşüşlerle yatırımcıları milyarlarca dolar zarara uğratan Terraform Labs Kurucusu Do Kwon, "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" açıklamasında bulundu. Merkeziyetsiz ekonomilerin halen merkeziyetsiz parayı hak ettiğine inandığını belirten Do Kwon, ancak o paranın, artık UST olmayacağının belli olduğunu ifade etti.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada son günlerini UST'nin depeggingi (1 dolara sabitlenememesi) dolayısıyla yıkılan Terra topluluk üyeleri, çalışanları, dostları ve ailesiyle telefonda konuşarak geçirdiğini söyleyen Do Kwon "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.