Gazete Vatan Logo

Tahsil edilen faturalar iptal edilecek! EPDK Başkanı'ndan ücretsiz doğal gaz açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ücretsiz doğal gaz ve indirimli gaz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tahsil edilen faturalar iptal edilecek! EPDK Başkanı'ndan ücretsiz doğal gaz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde, 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı konutlarda '1 ay ücretsiz, 1 yıl boyunca ise indirimli olacak' müjdesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24/04/2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01/05/2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi tarafından karşılanacak.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'dan ücretsiz doğal gaz ve indirimli gaz açıklamasında bulundu. Yılmaz, "Bedava doğal gaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Usul ve esasları belirledik, dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik.

Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek.

Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

BAKAN DÖNMEZ: FATURALARINIZDA BUNLARI HİSSEDECEKSİNİZ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz'de bulunan doğal gazın konutlara ücretsiz verilmesine hemen başlandığını belirterek, "İnşallah ilk faturalarınızda bunları da hissedeceksiniz. Şuna inanıyorum; milletimize verdikçe Rabbi'm de bize veriyor. Bu müjdelerin arkası gelecek" dedi.

'BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN'

Yeni bir müjde vermek için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Dönmez, “2020 yılında Karadeniz’de çok büyük bir keşif gerçekleştirdik. Karada da aslında aralıksız devam eden çalışmalarımız vardı. Adana’da biliyorsunuz Çukurova’da önemli bir petrol keşfi olmuştu. Ardından da geçtiğimiz yıl Esma Çevik kuyularında 180 milyon varillik üretilebilir rezervi olan bir saha keşfetmiştik. Yine o zamanlar hatırlarsanız Gabar bölgesinde Esma Çevik’in yakın bölgelerinde aynı formasyona sahip bazı yapıların olabileceği yönünde arkadaşlarımızın değerlendirmeleri olmuştu. Bunu da kamuoyuna paylaşmıştık. İki ay kadar öncede orada sondaj çalışmalarına başlamıştı ekibimiz. An itibarı ile sondaj çalışmalarımız kuyu değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk değerlendirmeler olumlu. Ama arkadaşlardan son bilgilendirmeleri bekliyoruz. İnşallah netice alınca da sayın cumhurbaşkanımız bu müjdeyi vatandaşımız ile paylaşacak. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

Haberin Devamı