Gazete Vatan Logo

Suriyeliler’e dil öğretip Türkiye’de umut olacak

BM Genel Kurulu’ndaki bir forumda konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Suriyeli mültecilere dil öğreten ‘Merhaba Umut’ projesini anlattı. 350 toplum liderine seslenen Terzioğlu, “Suriyeli çocukların ve gençlerin geleceği bizim elimizde” dedi.

Suriyeliler’e dil öğretip Türkiye’de umut olacak

Her yıl New York’ta yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun bu yılki ana konularından biri göçmen ve mülteci hareketleri oldu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un açılışını yaptığı; Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aktör ve film yapımcısı Ewan McGregor gibi dünyaca ünlü isimlerin katıldığı BM Özel Sektör Forumu’nda konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell’in geliştirdiği, mültecilerin hayatını kolaylaştıracak “Merhaba Umut” projesini anlattı. Terzioğlu, katılımcılara “Suriyeli çocukların ve gençlerin geleceği bizim elimizde. Şimdi entegrasyonu konuşmanın zamanı” diye seslendi.

Travmadan uzak bir hayat

İletişim sektörünü temsilen katıldığı toplantı kapsamında 350 toplum liderine hitap eden Terzioğlu, şunları söyledi: “Avrupa bugün ne yazık ki göç dalgasının önünü nasıl keseceğini konuşuyor. Biz Türkiye olarak bu tartışmanın çok ötesine geçtik. En azından orta vadede bizlerle beraber kalacak yüz binlerce Suriyeli genç ve çocuk için travmadan uzak, anlamlı bir yaşam şansının entegrasyondan geçtiğini biliyoruz. Biz de Turkcell olarak, ülkemizdeki Suriyeliler’in iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak adımlar atıyoruz.”

Haberin Devamı

BM Özel Sektör Forumu’na GSMA’in davetlisi olarak katılan Terzioğlu’nu, sahneye GSMA Genel Direktörü Mats Granryd davet etti. Terzioğlu’nu dinleyenler arasında BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aktör Ewan McGregor vardı.

Merhaba Umut’u dünya tanıdı

1.2 milyondan fazla Suriyeli’ye hizmet veren Turkcell, “Merhaba Umut” mobil uygulamasıyla tüm operatörlerin Suriyeli müşterilerine hizmet verecek. Turkcell Akademi’nin geliştirdiği uygulama sayesinde, anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçe’de en çok kullanılan kelime ve ifadeleri sesli ve yazılı olarak öğrenebilecekler ve sesli tercümeden de faydalanabilecekler. Kullanıcılar, tek tuşla Turkcell’in Arapça çağrı merkezini de arayabilecek.