Gazete Vatan Logo

Starların markaları ile spor yaptıracak

Kazım Akbulut’un kurduğu NeoTrend, dünyanın önde gelen spor markalarından Anta ve Freddy’yi Türkiye’ye getirdi. Hollywood ve NBA yıldızlarının tercih ettiği iki marka, geçen ay tüketiciyle buluştu. Yıl sonuna kadar 8 mağazaya ulaşılacak. 2016 hedefi 20 mağaza...

Starların markaları ile spor yaptıracak

Kazım Akbulut, 30 yıldır tekstil sektöründe olan bir isim. Akbulut Tekstil’in ortaklarından olan Akbulut, şirketin Türkiye’deki en büyük 500 şirket arasına girmesine önemli katkılarda bulunmuş. Intersport, Marks&Spencer, Reebok, Converse, Ted Baker, Roxy, Joop, Fat Face, White Stuff, Laura Ashley, Marina Yachting, Olsen, Ben Sherman, Jack Wills gibi markalara üretim yapan şirket, 2009’da Hummel markasını Türkiye’ye getirmiş ve 6 yıl içinde Hummel Türkiye operasyonunun Hummel Global’e satışını gerçekleştirmiş.

Hummel tecrübesi var

Akbulut, satışın ardından sektörden kopmadı ve NeoTrend isimli yeni bir şirket kurdu. Teknolojik spor ayakkabılarıyla öne çıkan Çin merkezli Anta ve İtalyan spor giyim markası Freddy ile pazara hızlı bir giriş yapan NeoTrend, Ekim ayında Bursa’daki Kent Meydanı ve Gaziantep’teki Prime Mall mağazalarını açtı. Viaport Venezia ve Marmara Park mağazalarıyla İstanbul’a da giriş yapan Anta ve Freddy, Aralık ayında İstanbul’da üçüncü mağazasını açacak. Aydın, Mersin ve Adana mağazalarının açılmasıyla 2015 yılı 8 mağaza ile kapatılacak. NeoTrend, 2016 sonunda mağaza sayısını 20’ye çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Anta’nın spor ayakkabı ve Freddy’nin spor tekstili ürünlerinin bulunduğu mağazalar, “şık ve sade” konseptiyle dekore edildi. Dekorasyonda, markaların global kurumsal kimlikleri esas alındı. Freddy’nin kalça ve basen bölgesinde toparlama, bir beden küçültme ve kaldırma özelliğine sahip “WR.UP” kreasyonu için mağazalarda özel bir bölüm bulunuyor. NeoTrend Marka Direktörü Tuğçe Akbulut, pazara hızlı bir giriş yaptıklarını, büyüme planlarını tüketicinin markalara ilgisine göre şekillendireceklerini anlattı.

Corner sayısı artacak

Akbulut, “Hummel’ın eski lisansörüyüz. Bu işi iyi biliyoruz. Pazara hızlı bir giriş yaptık. Şu anda 4 mağazamız var. Aralık başında 5’inci mağazayı İstanbul’da açacağız. Sonra Aydın, Mersin ve Adana mağazalarımız gelecek. Yıl sonuna kadar 8 mağazaya ulaşacağız. Şu anda markaları tartıyoruz, tüketicinin ilgisine bakıyoruz. Amacımız büyümek, en azından 2 yılda en az 25 mağaza hedefimiz var” diye konuştu. Akbulut, 50 civarında olan corner sayısını da artıracaklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

3 milyon adet kalça kaldıran ürün satıyor

1976’da İtalya’da kurulan Freddy; Kate Beckinsale, Eva Longoria, Britney Spears, Hillary Duff, Hayden Panettiere gibi dünyaca tanınmış isimlerin tercih ettiği bir marka. Freddy’nin teri dışarı atarak, vücudu sürekli kuru tutma özelliğine sahip ürünleri öne çıkıyor. 2013’te geliştirdiği, bir beden küçültme ve kaldırma özelliğine sahip WR.UP teknolojisine sahip pantolon, etek, tulum ve elbiseler ise koleksiyonda diğer önemli parçalar. 79 ülkede faaliyet gösteren marka, yılda 3 milyon WR.UP satışı gerçekleştiriyor.

Jel teknolojili ayakkabı

ANTA kurulduğu 1994 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyerek 3.87 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Anta ürünlerini tercih edenler arasında Kevin Garnett gibi NBA oyuncuları ve dünyaca ünlü sporcular bulunuyor. Anta’nın koleksiyonunda teknoloji ön planda. Jel teknolojisine sahip ayakkabılar, kış mevsimine uygun hale getirilerek kauçuğa dönüştürüldü. Koşu ayakkabılarında A-Strada teknolojisiyle, zemin etkisi ayakkabıda en düşük seviyeye çekilerek kullanıcıya rahat bir koşu tecrübesi sunuluyor.

Haberin Devamı