Gazete Vatan Logo

SSK sorgulama ve BAĞKUR sorgulama yapın, sigorta bilgilerinize erişin!

SSK sorgulama ve BAĞKUR sorgulama işlemlerini yaparak tüm sigorta bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. SSK BAĞKUR sorgulama online yapılabilen işlemden bazılardır. SSK BAĞKUR sorgulama nereden yapılır haberimizde.

SSK sorgulama ve BAĞKUR sorgulama yapın, sigorta bilgilerinize erişin!

Yaşadığımız çağın teknoloji çağı olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Teknolojinin hayatımıza birçok kolaylık getirmesiyle birlikte hayatımızda birçok şeyi teknoloji sayesinde daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Her türlü alanda kolaylık sağlayan teknolojik gelişmelerden bizim için en önemli olanı internet sistemidir. İnternet sistemi üzerinden merak ettiğimiz her şeye ulaşabiliyoruz. Alışveriş yapabiliyoruz, alım satım işlemleri yapabiliyoruz. Birçok faydasından bahsederken en önemlisini atlamayalım. İnternet sistemi üzerinden devlet dairesi işlemleri de yapabilmeniz günümüzde mümkündür. İnternet sistemi üzerinden yapabildiğiniz devlet dairesi işlemlerinden bu yazımızda sizler için detaylı olarak anlatacağımız işlemler SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemleridir. Yazımızın devamında bu iki işlem ilgili bilmeniz gereken her şeyi detaylı olarak anlatıp, sorgulama işlemlerini nasıl yapabileceğinizi sizler için anlatacağız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

İnternet sistemi üzerinde devlet dairesi işlemlerini yapabildiğimiz birçok resmi site bulunmaktadır. Ancak bizim için en önemli olan resmi site E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemini kullanarak devlete dair 22 tane işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu 22 işlem içerisinde sizlere anlatacağımız işlem SSK sorgulama işlemidir. SSK sorgulama işlemi internet sistemi üzerinde 4A adıyla da bilinmektedir.

E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir sorgulama işlemi gerçekleştirebilmek için mutlaka bir E-Devlet şifrenizin olması gerekir. Eğer şifreniz yoksa E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için herhangi bir postane şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzu yaptıktan sonra kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti ile size ait E-Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra SSK (4A) sorgulama işlemini yapabilmek için E-Devlet sistemi üzerinde bulunan SSK sorgulama uygulama sayfasına gitmeniz gerekecektir. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Bu seçeneğe tıkladığınızda kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Açılacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazmanız istenecektir. Bu boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi yazdıktan sonra kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden SSK sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız. Açılacak olan sayfa üzerinde SSK bilgilerinizi görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ Kur Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Bağ Kur sorgulama işlemi internet sistemi üzerinde 4B olarak da bilinmektedir. SSK sorgulama işleminde olduğu gibi E-Devlet sistemine giderek Bağ Kur sorgulama ile ilgili uygulama sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Sayfaya ulaştığınızda “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayıp, kimlik doğrulama sayfasına gidiniz. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili boşluklara yazarak tamamlayınız. Daha sonra bilgilerinizi kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle E-Devlet sistemini kullanarak Bağ Kur sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız. Açılacak olan sayfadan Bağ Kur bilgilerinizi görebilirsiniz.

Haberin Devamı