Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama TC kimlik numarası kullanılarak yapılabilir mi?

: SSK Bağ-Kur sorgulama vatandaşlarımızın en çok kullandığı hizmetlerden birisidir. SSK Bağ-Kur sorgulama sayesinde emeklilik gün hesaplaması ve prim günü sorgulaması yapılabilmektedir. SSK Bağ-Kur sorgulamalarının tamamını yapabilmenizi sağlayacak ayrıntılı bilgileri yazımızın devamında bulmanız mümkündür.

SSK Bağ-Kur sorgulama TC kimlik numarası kullanılarak yapılabilir mi?

İnternet sistemi adı verilen ve çağımızın en önemli bilgi kaynağı haline gelen bu sistem üzerinden; öğrenebileceğimiz ve yapabileceğimiz şeyleri saymakla bitiremeyiz. Bu yazımızda sizler için anlatacak olduğumuz internet sistemi üzerinden yapılabilen iki işlem SSK Bağ Kur sorgulama işlemleridir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK Bağ Kur sorgulama işleminizi nasıl ve nereden yapabileceğinizi yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi için gerekli olan bütün bilgiler yazımızda mevcuttur. Sizler için SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini nasıl yapabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatmış durumdayız. SSK Bağ-Kur sorgulama işleminizi yapabilmek için internet üzerinden tek bir sistem kullanabilmektesiniz. Bu sistem E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi internet üzerinden devlet dairesi işlemlerimizi gerçekleştirebildiğimiz bir resmi sitedir. Daha önceki yıllarda devlet dairesi işlemleri yapabildiğimiz iki resmi site bulunmaktaydı. Ancak bu sitelerden şifresiz işlem gerçekleştirebildiğimiz E-SGM resmi sitesinin sitede aksaklıklar olduğu nedeni ile kapatılmasıyla artık SSK Bağ-Kur sorgulama ve diğer birçok işlemlerimizi yalnızca E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmekteyiz. E-Devlet sistemi üzerinden SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi ve buna benzer işlemleri yapabilmek için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa E-Devlet sistemi üzerinden SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini veya herhangi bir işlemi gerçekleştirebilmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle bir şifre almanız gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi alabilmek için herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz yeterli olacaktır. Şube üzerinde nüfus cüzdanınız ile yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi teslim alabilirsiniz. Almış olduğunuz zarf içerisindeki şifreniz geçici bir şifredir. Sisteme giriş yaptığınız takdirde sistem sizden kendinize ait bir şifre oluşturmanız talebinde bulunacaktır. Kendiniz için bir şifre oluşturduğunuzda bu şifre kalıcı şifreniz olacaktır. Şifrenizi aldıktan sonra artık SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinden kayıtlı olduğunuz kurum yani SSK veya Bağ-Kur kurumundan sizin kurumunuz olanın E-Devlet sekmesine gitmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Her iki işlem için de yapılacak olan adım sayısı aynıdır ancak yapılacak olan bağlantı adresleri farklıdır. Bu nedenle doğru sekmeyi açtığınızdan emin olunuz. SSK kurumu internet üzerinde 4A, Bağ Kur kurumu ise internet üzerinde 4B olarak bilinmektedir. Kurumunuza ait sekmeyi açtıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama ekranında bulunan boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfanın alt tarafında bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak kimlik doğrulama işleminizi tamamlayınız. Açılacak olan ekran üzerinde bulunan bilgiler sorgulaması yapmış olduğunuz kurum hakkında size ait bilgileri içermektedir. Bu sayfa üzerinden bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı