Gazete Vatan Logo

Son dakika nakdi destek açıklaması! Ocak ve şubatta...

Devlet eli ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Zorlu kış şartları dolayısı ile dar gelirli ailelere nakdi destek sağlanıyor. Kış yardımları için ek kaynak hazırlandı. Bakan Yanık sağlanan destekler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için 450 milyon TL’lik ek kaynak hazırladıklarını açıkladı.

Son dakika nakdi destek açıklaması! Ocak ve şubatta...

Kış yardımları ile ilgili flaş karar! Bakan Derya Yanık duyurdu. Ek kaynak ayrıldı. 

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşları kış mevsiminin olumsuz etkilerinden korumaya yönelik çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini bildirdi.

Hazırlanan ek kaynak ile önceliklerinin kış aylarındaki ihtiyaçların karşılanması olacağını ifade eden Bakan Yanık, bu kapsamda ilk etapta 220 milyon TL’nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) aktarıldığı bilgisini verdi.

SYDV’lere aktarılan kaynağın ocak ve şubat aylarına ilişkin olduğunu ifade eden Bakan Yanık, “Hazırladığımız ek kaynağın ikinci kısmı olan 230 milyon TL’sini ise Şubat ayı sonunda vakıflarımıza aktaracağız.” dedi.

Kış mevsiminin zorlu şatlarında vatandaşları yalnız bırakmamak için kaynaklarını kullandıklarını belirten Bakan Yanık, “Bu kapsamda ihtiyaç sahibi vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için 450 milyon TL’lik ek kaynak hazırladık” dedi.

Bakanlığın sunmuş olduğu desteklerin ihtiyaçlar doğrultusunda daha etkin kullanılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Yanık, “SYDV’lerimize her ay düzenli olarak kaynak aktarıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlar yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Devlet tarafından sağlanan desteklere bu yıl bir yenisi daha eklendi. İlk kez doğal gaz yardımı yapılmaya başlayacak. Kömür desteğinin yanı sıra doğal gazın yurdun pek çok bölgesinde kullanılmaya başlanmasının ardından doğal gaz için de destek ödemesi yapılması zorunluluğu doğdu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar başvuruda bulunmaları durumunda doğal gaz desteğinden yararlanabilecekler. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı ihtiyaç sahibi ailelere verilecek doğalgaz yardımının detayları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kömür yardımlarının, 2022 yılında doğal gaz faturası desteği olarak da verilebileceğini duyurmuştu. Doğalgaz yardımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, 2022 yılı içinde ödemelerine başlanması planladıklarını belirtti. Bakan Yanık, doğalgaz desteği başvuruları ve ödeme tarihine ilişkin detayları paylaştı.

Haberin Devamı

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Yanık daha önce yaptığı açıklamada, doğal gaz desteği ile ilgili bilgi vermişti. Bakan Yanık, "Doğalgaz yardımı için başvurular şubat ayında, ödemeler mart ayında yapılacak." diye konuştu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakan Yanık, uygulamaya geçtiğinde doğalgaz yardımının, diğer sosyal yardımlar gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet aracılığıyla yapılacağını bildirdi.

Sağlanan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

 ELEKTRİK DESTEĞİ

Öte yandan elektrik desteği ödemeleri devam ediyor.  Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için oluşturulmuş bir destek türüdür. Elektrik tüketim desteğinden yararlanabilen vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler.

Haberin Devamı

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler

ELEKTRİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Elektrik faturası desteği almak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek fatura desteğinden yararlanabiliyor. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağılı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar elektrik fatura desteği sağlanıyor. Yeni dönemde bu destekten faydalanmak isteyen kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı yaşayan kişiler evlerinden çıkmadan internet üzerinden destek başvurusu yapabilecek.

Haberin Devamı