Gazete Vatan Logo

Sivil Havacılık’a şikayet ediyoruz

ABD ve İngiltere’nin uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihaz taşınması yasağına tepkiler sürüyor. Ulaştırma Bakanı Arslan, yasağı Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) taşıyarak, orada da gerekli mücadeleyi yapacaklarını açıkladı.

Sivil Havacılık’a şikayet ediyoruz

ABD’nin aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’nın da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından, İngiltere’nin de Türkiye dahil 6 ülkeden gelen direkt uçuşlarda kabin içinde cep telefonu dışında elektronik cihaz taşınmasını yasaklamasının yankıları sürüyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin yasağını değerlendirirken, konuyu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) taşıyarak, orada da gerekli mücadeleyi yapacaklarını söyledi. Arslan, “Terörden korkuyorsanız, nereden gelirse gelsin korkmanız ve ona göre tedbir almanız gerekir. Yoksa tedbiri sadece belli yerlerde alırsanız ve Türkiye gibi bir ülkede Atatürk Havalimanı’nda almaya kalkarsanız, bunun ne kadar eksik, ne kadar yanlış bir karar olduğunu özellikle ifade ediyoruz, bundan sonra da ifade etmeye devam edeceğiz.”

Tedbirlerimiz üst düzey

Kararın, Türkiye’de havayolu şirketlerinin geldiği noktanın baltalanması yönünde bir arka planının bulunmamasını temenni ettiklerini dile getiren Arslan, şöyle konuştu: “Ancak bunu da her zaman göz önünde bulundurarak, gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Bize ifade edilen özellikle güvenlik nedeniyle ülkemiz dışından gelip, ülkemiz üzerinden ABD ve İngiltere’ye giden yolcularla ilgili böyle bir tedbirin alındığı yönündeki ifadeyi doğru kabul edip, bu ifade üzerinden, biz, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları gereği alınması gereken bütün tedbirleri almış durumdayız. Hatta onun üzerinde tedbirler almış durumdayız. Çünkü bulunduğumuz coğrafyada, bizim bütün tedbirleri almak gibi zorunluluğumuz var. Bunun gereğini yapıyoruz.”

Haberin Devamı