Gazete Vatan Logo

‘Sınırsız inovasyon’u Türkiye’ye yayacak

TİM’in ‘Türkiye İnovasyon Haftası’, 3 Aralık’ta başlıyor. TİM Başkanı Büyükekşi, “Kaliteli fikirlerin inovasyonla birlikte ticarileşme sürecinin kolaylaştığı girişimcilik ekosistemini oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

‘Sınırsız inovasyon’u Türkiye’ye yayacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceği ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinliklerinde geri sayım başladı. Türkiye’nin başta 2023 olmak üzere gelecek hedeflerine inovasyon, Ar-Ge ve tasarımla ulaşılacağını öngören TİM, ‘Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel’ temasıyla düzenleyeceği etkinliklerde dünyaca ünlü konukları ağırlayacak.

İstanbul Kongre Merkezi’nde 3 Aralık’ta başlayıp 3 gün sürecek ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda önemli konuklar sahne alacak. Ali Koç’tan Hüsnü Özyeğin’e önemli isimlerinin yer alacağı etkinliklerde uluslararası alanda tanınan inovasyon guruları sahne alacak. Hem müzisyen hem astronot olan Chris Hadfield, insanların uzaya karşı ilgisini farklı yaklaşımlarıyla ortaya koyacak. Bir başka ilginç konuk da Easton Lachapelle olacak. Lachapelle, henüz 17 yaşında iken felçli bir kızın kullanması gereken protezin 80 bin dolara mal olduğunu öğrenince çalışmalar yapmış ve ilk yaptığı tasarımla aynı işi gören bir mekanizmayı 400 dolara mal olacak şekilde tasarlayıp üretmişti. Prototip, ABD Başkanı Obama’nın dikkatini çekmiş ve Lachapelle’in NASA yolunu açmıştı.

Haberin Devamı

‘Ekosistem oluşturalım’

Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları, TİM’in organizasyonu, Arçelik A.Ş., TEB, Sabancı Holding, THY ve Turkcell’in sponsorluğunda düzenlenecek ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nın ‘Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel’ hedefiyle gerçekleşeceğine değinen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Amacımız Türkiye’de fikirlerin inovasyonla birlikte ticarileşme sürecinin kolaylaştığı girişimcilik ekosistemini oluşturmak. Bu amaçla ticari faaliyetlerde katma değerin arttığı, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüştüğü ve şirketlerde yeni buluşların geliştiği kültürlerin yaygınlaşmasını istiyoruz” diye konuştu.