Gazete Vatan Logo

Silicon Valley Bank satıldı

Silicon Valley Bank'ın mevduatlarını ve kredilerini First Citizens Bank satın aldı. Anlaşmaya göre, yaklaşık 72 milyar dolarlık Silicon Valley Bank'ın varlıkları 16.5 milyar dolar indirimle satın alınması sağlanıyor.

Silicon Valley Bank satıldı

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) yaptığı açıklamada, First Citizens Bank & Trust Co’nun Silicon Valley Bank’ın mevduatlarını ve kredilerini satın alacağını söyledi.

Anlaşma, yaklaşık 72 milyar dolarlık SVB varlığının 16.5 milyar dolarlık bir indirimle satın alınmasını içerirken, yaklaşık 90 milyar dolarlık menkul kıymetler ve diğer varlıklar “FDIC tarafından tasarruf edilmek üzere kayyumda” kalacak.

FDIC açıklamasında, “Ayrıca, FDIC, First Citizens BancShares, Inc., Raleigh, Kuzey Carolina’da potansiyel değeri 500 milyon dolara kadar olan adi hisse senedinde hisse takdir hakları aldı” dedi.

Düzenleyici, iflas eden borç verenin mevduat sahiplerini korumak amacıyla bu ayın başlarında tüm SVB mevduatlarını ve varlıklarını yeni bir “köprü bankasına” aktardı.

Yapılan açıklamada diğer ayrıntılar şöyle:

“Silicon Valley Bridge Bank, National Association’ın 17 eski şubesi, 27 Mart 2023 Pazartesi günü First – Citizens Bank & Trust Company olarak açılacak.

Ulusal Birlik olan Silicon Valley Bridge Bank’ın müşterileri, First–Citizens Bank & Trust Company’den diğer tüm şube konumlarında tam hizmet bankacılığına izin vermek için sistem dönüşümlerinin tamamlandığına dair bildirim alana kadar mevcut şubelerini kullanmaya devam etmelidir.”

Haberin Devamı