Gazete Vatan Logo

SED yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 2021 aralık ayı SED ödemeleri sorgulaması

SED yardımı ne zaman yatacak, Aralık ayı SED ödemeleri hesaplara yattı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen SED yardımı aramaları yoğunlaştı. İhtiyacı olan ailelere çocukları için verilen ekonomik ve sosyal destek SED her ay hak sahiplerine yatırılıyor. SED yardımının aralık ayı ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor.

SED yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 2021 aralık ayı SED ödemeleri sorgulaması

SED yardımının hesaplara yatacağı tarih sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan SED yardımı Aralık ayı ödemeleri bekleniyor. Peki, SED yardımı ne zaman yatacak? 2021 Aralık ayı SED ödemeleri hesaplara yattı mı, nasıl sorgulanır?

SED YARDIM NE ZAMAN YATACAK?

SED yardımı her ayın ikinci haftasına hak sahiplerine ödenir. SED yardımı ödemeleri e Devlet "Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama" ekranı üzerinden takip edilebiliyor.

SED ÖDEMELERİ HAKKINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllardır yürütülmekte olan SED yardımı; yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene dek ailelere yapılan ekonomik desteği ve psiko-sosyal desteği ifade ediyor.

Yani ailelere ve çocuklarına maddi yardımın yanı sıra psiko-sosyal destek de sunuluyor.

SED yardımı; kendi içerisinde geçici ekonomik destek ve süreli ekonomik destek olacak şekilde yapılıyor.

Geçici ekonomik destek; yılda bir ya da iki sefer yapılırken, süreli ekonomik destek ise belirli bir süre için her ay yapılıyor.

Haberin Devamı

Çocukların ilköğretim, lise ve üniversite eğitimlerini aksatmamaları, beslenme, sağlık vb. asgari ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılan SED yardımı; psiko-sosyal desteği ve rehberlik hizmetini de içeriyor.

Psiko-sosyal destek ve rehberlik hizmeti dahilinde çocuklar; iş ve meslek edinebilmeleri adına İş-Kur'a ya da meslek kurslarına yönlendiriliyor yani kayıt ettiriliyorlar.

Aynı zamanda çocuklara aile içi sorunların çözümlenmesi, okula uyumlu bir şekilde devam edebilmeleri, kriz durumunda sorunları yöneltebilmeleri vb. konularda da psiko-sosyal destek veriliyor.

SED yardımı kapsamında gerekli hallerde 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince eğitim, sağlık ve danışmanlık hizmeti almaları da çocuklara önerilebiliyor.

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Haberin Devamı