Gazete Vatan Logo

Rus turistte hedef 6 milyon rekoru

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısının 2018’de geçen yılı da geçmesinin beklendiğini ifade ederek, “Rus pazarını domine eden tur operatörlerinin elde etmiş oldukları erken rezervasyon rakamlarını üst üste koyduğumuz zaman 2018’de Rusya’dan gelecek turist sayısının 6 milyonu geçeceği anlaşılıyor” dedi.

Rus turistte hedef 6 milyon rekoru

Kurtulmuş, Moskova’daki temasları kapsamında, Türk turizm sektörü ve Rus pazarıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Rus yetkililerle gerçekleştirilen temaslar kapsamında, Türkiye ve Rusya arasında turizm alanında yapılabilecek çalışmaları gözden geçirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Yakın dönemde çok ciddi siyasi krizler yaşandı. Ancak ülke halkları arasında bu siyasi krizlere eş zamanlı bir ayrışma, bir farklılaşma ya da uzaklaşma olmadı. Bunun en somut örneği 2017 turist rakamlarıdır. Türkiye’yi geçen yıl 4 milyon 700 bin Rus turist ziyaret etti. Biz turizmi ve kültürü, halklar arasında yakınlaşmayı sağlayacak, siyaseten ortaya çıkan farklılıkları bir şekilde hoşgörmenin aracı olarak kullanabileceğimiz birer yumuşak güç unsuru olarak gördüğümüzü bir kez daha teyit ettik ve bu alanda ne tür çalışmalar yapılabilecek, onları gözden geçirdik.”

Karadeniz kıyılarında kruvaziyer rotası

Karadeniz’e komşu ülkelerle ortak bir kruvaziyer rotasının tespit edilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini bildiren Numan Kurtulmuş, “Aynı şekilde Doğu Akdeniz’de kruvaziyer gemileriyle ilgili çalışmada nasıl müşterek hareket edebiliriz, nasıl paketler oluşturabiliriz, müzakere ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Helal yıldız talebi

Turizm sektörü temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “helal turizm” alanında standartların belirlenerek çevre dostu tesisler için sürdürülen “yeşil yıldız” uygulaması gibi İslam dinine uygun kriterleri yerine getiren otellere de “helal yıldız” verilmesi talebinde bulundu. Bakanlık tarafından 1-3 Kasım’da düzenlenen “3. Turizm Şurası”nın sonuç raporunda, “helal turizm”, “film turizmi”, “tren turizmi” ve “engellilere yönelik turizm” gibi farklı turizm türlerine ilişkin dikkat çekici öneriler yer aldı. Raporun “helal turizm” bölümünde, helal turizme yönelik pazar araştırmasının yapılması, tanıtım ve pazarlama stratejisinin oluşturulması, Körfez, Arap, Afrika ve Balkan ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinin hedef pazar olarak belirlenmesi gerektiği kaydedildi.

Haberin Devamı