Gazete Vatan Logo

Rus turistler Antalya’ya aktı!

Oteller yüzde 90’a yakın doluluğa ulaştı

1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramı’yla 9 Mayıs Zafer Bayramı tatilini birleştiren Rus turistler Antalya’yı doldurdu. Daha turizm sezonu açılmadan Mayıs’ta oteller yüzde 90’a yakın doluluğa ulaştı. Turizmciler 2013 yılı için hedeflerini büyüttü.

1 Mayıs Uluslararası İşçi Günü ve Bahar Bayramı ile 9 Mayıs Zafer Bayramı’nı ilk kez birleştiren Ruslar, yaklaşık iki haftalık tatili Antalya’da geçirdi. İlk kez uzun tatil yapan Rus turistler otelleri daha turizm sezonu açılmadan yüzde 90’a varan oranda doldurdu.

‘Geçen yıl kayıptı’

Bu yıl Mayıs’ta Paskalya ve Rus Bayramı’nın tatili uzattığını belirten Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin, “Doluluk oranımızda yüzde 10’luk artış var. Türkiye ve özellikle Antalya, bu sene güzel bir ivme kazandı“ dedi. Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya ise Belek bölgesine erken rezervasyonların gelmeye başladığından beri 2012’deki karamsar tablonun pozitif olarak değişmeye başladığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Rezervasyonlara bakıldığında 2013 yılının hiç de kötü bir yıl olmayacağı şeklinde bir resim ortaya çıkmaya başladı. Geçen yıl kayıp olarak görülen Rus Pazarındaki rezervasyonlarda görülen pozitif tablo 2013 için turizmciyi ümitlendirdi.”

Cornelia Hotels Grubu’nda, Mayıs ayındaki doluluğun yarısını Rus turistler oluşturdu. Yüzde 14’lük bölümü ise Paskalya tatili için gelen Avrupalı turistler doldurdu.

Rusya rekabeti fuara yansıdı

Antalya ve Belek turizmi açısından Almanya’nın ardından en önemli ikinci Pazar olan Rusya’da rekabete Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın da katıldığını hatırlatan Zafer Alkaya ve Ali Şahin, “MITT Moskova Fuarı’nda bu yıl Rusya rekabetinin standlara yansımasını gördük. Türkiye, iddialı şekilde fuarda yer aldı ve bunun olumlu yansımalarını görüyoruz. Cornelia Hotels olarak Rusya pazarımızda 2013 için kayıp görmüyor, aksine yüzde 15’lik artış bekliyoruz. Belek’te Rus turist sayısında %5’in üzerinde artış olacak” dedi.

Kongre zirvesi Antalya’da

CornelIa De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin, Belek’in sadece yaz turizmi gözüyle bakmamak gerektiğini ifade ederek golf, kongre ve Spa turizminin de gözde bölgesi haline geldiğini açıkladı. Şahin “2014 yılı ICCA (Uluslararası Kongre ve Konferans Birliği) kongresinde de otelimiz ev sahipleri arasında. Frankfurt’ta toplanan ICCA Yönetim Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonucu, dünya çapında 95 ülkeden kongre düzenleyicisi ve 3 bin 500 profesyonelin katılacağı 2014 Genel Kurulu’nun Antalya’da yapılmasına karar verildi“ dedi.

Haberin Devamı