Gazete Vatan Logo

Ramazan’da biter!

Çalışma Bakanı Çelik'ten çalışanlara müjde

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kamuda toplu sözleşmelerin Ramazan sonuna kadar olumlu bir şekilde sonuçlanmasını istediğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmeye, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-İş’e bağlı bazı sendikaların genel başkanları, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) Genel Sekreteri Erhan Polat katıldı.

Çelik, 186 kamu kurum ve kuruluşunda çalışan 200 bini aşkın işçinin mali haklarını görüşeceklerini açıkladı. Yapılacak toplu iş sözleşmelerinin 56’sının Ocak 2013’ten, 124’ünün Mart 2013’ten, 14’ünün de diğer aylardan itibaren yürürlüğe gireceği bilgisini veren Çelik, şöyle konuştu: “Hatırlanacağı üzere 2011’de de toplu iş sözleşmesini taraflarla uzlaşarak imzalamıştık. Ocak 2013’ten bu yana süren ve 2013-2014 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmelerinin de uzlaşarak, Ramazan ile birlikte sonuçlanmasını temenni ediyorum.”

Erteleme yok

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda bir ertelenmenin söz konusu olmadığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti: “Yasayla tehlikeli işlerle ilgili uzman çalıştırma yükümlülüğünün bir yıl uzatılması öngörülüyor ama bir önergeyle Meclis’in takdiriyle 6 aya indirmeyi ve 1 Ocak 2014’te yürürlüğe girmeyi, yani 6 ay ertelemeyi uygun buluyoruz. Bunun nedeni de iş sağlığı ve güvenliği uzmanı sayısında rekabeti oluşturacak yeterlilik düzeyine ulaşılamadığını tespit ettiğimizden kaynaklanıyor.”

Haberin Devamı