Gazete Vatan Logo

PTT’ AVM halka arz ediliyor! SPK'ya başvuru yapıldı

Türkiye’nin ilk yerli e-ticaret platformu PttAVM.com halk arz oluyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yaptıklarını ve PttAVM’nin yüzde 15’ini halka arz etmeyi planladıklarını belirterek, “PTT Varlık Fonu’na ait bir şirket, Varlık Fonu ile birlikte oturup bunlara karar vereceğiz” dedi.

PTT’ AVM halka arz ediliyor! SPK'ya başvuru yapıldı

PttAVM’nin halka arz kararını katıldığı bir televizyon programında duyuran Gülten, “PttAVM’nin ilk defa halka arz edilmesi gündemde.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Sürecin çok uzun süreceğini düşünmüyoruz. PttAVM’yi halka arz edip buradan elde edeceğimiz gelirleri yine depo kurma ve PttAVM’ye yapacağımız yatırımlara harcamayı düşünüyoruz. Halka arz çalışmaları iki yıldır var. Şu anda SPK ile görüşme halindeyiz, başvurumuzu yaptık. PttAVM’nin yüzde 15’ini halka arz etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda kararımızı verip ilerleyeceğiz. PTT Varlık Fonu’na ait bir şirket, Varlık Fonu ile birlikte oturup bunlara karar vereceğiz” dedi. 

Türkiye’nin ilk yerli e-pazaryerinin PttAVM olduğunu anımsatan Gülten, “Ürün adedimiz ve üye sayımız milyonlarla ifade ediliyor. Şu anda Katar’da bu ülkenin Posta İdaresi ile işbirliği içinde bir e-ticaret sitemiz var” ifadelerini kullandı.

50 MİLYON ÜRÜN

50 milyon ürün ve 50 bin satıcısı ile e-ticaret sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan PttAVM, son yıllarda özellikle Çin ve Katar’a yoğunlaştı.

Haberin Devamı