Gazete Vatan Logo

Promosyon caiz mi, banka promosyonu helal mi? Diyanet emekli maaş promosyonu açıklaması!

Banka promosyonunun bitmesine az bir süre kaldı. Emekli banka promosyonu için verilecek teklifler 30 Eylül'e kadar yapılabilecek. Bankalar promosyon tutarlarında son tekliflerini açıklıyor. Zamlı emekli maaşlarını kendi bankaları üzerinden işletilmesi için rekabet eden kamu ve özel bankalar promosyon tutarı dışında özel teklifler de sunuyor. Emekliler ise hangi bankanın en yüksek tutarı vereceğini araştırırken promosyonun caiz olup olmadığını da sorguluyor. Peki, banka promosyonu caiz mi, emekli maaşı taşıma promosyonu helal mi?

Promosyon caiz mi, banka promosyonu helal mi? Diyanet emekli maaş promosyonu açıklaması!

Bankalar promosyon yarışında son evreye girdi. Promosyonlar 7 bin 500 liraya kadar çıktı. Diyanet ise, emeklilerin faizle çalışan bankalardan maaş promosyonu almasının caiz olup olmadığını açıkladı. Peki, Promosyon caiz mi, banka promosyonu helal mi?

Promosyon caiz mi, banka promosyonu helal mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Banka promosyonu caiz midir?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

‘’Kamu kuruluşlarında çalışanlar ücret ve maaşlarını herhangi bir bankadan alabilirler . Bankaların bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendinlerinin tercih edilmesi karşılığında gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlara vermiş oldukları promosyonlar işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir.''

Açıklamada, ''Temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakta yükümlü oldukları yakınları için kullanmamalı. Bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri daha uygun olacaktır.'' ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı