Gazete Vatan Logo

Pegasus kabin bagajı kalkıyor iddiası: Pegasus kabin bagajı kalktı mı? Kabin bagajı nedir, Pegasus ‘kabin bagajı kaldırdı’ açıklaması yaptı mı?

Pegasus'un ücretsiz sunduğu kabin bagajı hakkını ekonomi sınıfı biletlerden kaldıracağı iddia edildi. Söz konusu iddiaların sosyal medyada gündem olmasının ardından Pegasus kabin bagajı kalktı mı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Pegasus kabin bagajı kalkıyor iddiası: Pegasus kabin bagajı kalktı mı? Kabin bagajı nedir, Pegasus ‘kabin bagajı kaldırdı’ açıklaması yaptı mı?

Pegasus kabin bagajı kalktı mı? Pegasus yetkililerinin açıklama yapıp yapmadığı sorgulanıyor. Havayolu endüstrisindeki bu tür değişiklikler sıkça görülse de yolcuların seyahat deneyimini etkileyen bir değişiklik olup olmadığı merak ediliyor.

Pegasus kabin bagajı kalktı mı?

İddialara göre  havayolu şirketi Pegasus, ekonomi sınıfı biletlerinde düzenlemeye gidiyor. Yapılacak olan düzenleme ile birlikte ekonomi sınıfı bilet alan yolcular, artık kabin bagajı hakkından faydalanamayacak.

Pegasus'tan ekonomik sınıfı bilet alan kullanıcılar normalde ikram, bagaj hakkı ve koltuk seçimi için ek ücrete tabii tutuluyor. Ancak kabin bagajı için herhangi bir ücret ödemesi talep edilmiyordu. Pegasus Night Bilet olarak isimlendirileceği düşünülen yeni paket, yolculara 3 kilogramlık sırt çantası hakkı veriyor olacak. 

Pegasus açıklama yapmazken, resmi internet sitesinde de herhangi bir değişiklik şu an için görünmüyor