Gazete Vatan Logo

Öğrenciye vergisiz telefon planı belli oldu! Kritik detaylar tek tek açıklandı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversitelilerin ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonunu nasıl alacağını anlattı.

Öğrenciye vergisiz telefon planı belli oldu! Kritik detaylar tek tek açıklandı

Bakan Uraloğlu gençlere Vergisiz cep telefonuna ilişkin şu bilgileri verdi: “ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, 7 milyon öğrenci yararlanacak.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak.

HANGİ MARKALAR

Türkiye’de üretenler içinde Samsung, General Mobile var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak. 10 GB bedava internet için 3 operatörden teklifleri aldık, kamuya maliyeti yıllık birkaç milyar TL olacak.

Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekecek yani en az 2 yıl başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak. Bunun takibini biz BTK aracılığıyla yapacağız.

CEP OPERATÖRLERİNE CEZA YOLDA

Kahramanmaraş depremlerinde iletişimin kesilmesi nedeniyle 3 operatörle ilgili soruşturma başlattık, bu soruşturma sürüyor, sonunda bir yaptırım olacak.

Haberin Devamı