Gazete Vatan Logo

Ocak ayı Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak? Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

2021 yılına kısa bir süre kala binlerce kişi Kısa Çalışma Ödeneği ve işsizlik maaşı ödeme tarihlerini araştırıyor. Yılbaşı öncesi ödemelerin yapılıp yapılmayacağını araştırırlırken ödemelerin erken yapılması ile ilgili beklenti de arttı. Peki, Ocak ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Ocak 2021 Kısa Çalışma Ödeneği erken yatar mı? İşte Ocak 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ödeme tarihi!

Ocak ayı Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman yatacak?  Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı?

2020 son günlerine yaklaştığımız bugünlerde Kısa Çalışma Ödeneği ve işsizlik maaşı ödeme tarihleri binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Yeni yıl öncesi Kısa Çalışma Ödeneği ödemelerinin erken yapılmasına yönelik beklentiler de arttı. Peki, Ocak ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Ocak 2021 Kısa Çalışma Ödeneği erken yatar mı? İşte Ocak 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ödeme tarihi!

OCAK AYI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Koronavirüs salgını nedeniyle binlerce kişinin faydalandığı Kısa Çalışma Ödeneği ödeme tarihinin öne çekilmesi beklentiler arasında. Yeni yıl kutlamaları salgın nedeniyle yapılmayacak. Yılbaşı bu yıl evde kutlanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Kısa Çalışma ödeneği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Kısa çalışma ödeneğine iş yerlerinin başvuru süresi de 31 Ocak 2021 tarihine uzatıldı. Daha önce başvuru süresi 31 Aralık 2020 tarihi olarak değiştirilmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 2. maddesi ile geçici 23. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki döneme ilişkin kısa çalışma talebinde bulunan işyerleri için anılan Kanunun geçici 23. maddesinin birinci fıkrasında yer alan 30 Haziran 2020 tarihinin, 30 Kasım 2020 tarihli ve 3238 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen esaslar çerçevesinde 31 Ocak 2021 olarak uygulanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılmasına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 23. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, Kovid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 31 Aralık 2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anılan Kanunun ek 2. maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın 29 Haziran 2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı kararında belirtilen esaslar çerçevesinde, 26 Ekim 2020 tarihli ve 3134 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan iki aylık süreden sonra başlamak üzere 28 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldı.
BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma uygulaması kapsamında, 1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tekrar başlayan yeni başvuruların son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020’den 31 Ocak 2021’e kadar uzatıldığını söyledi.
31 Aralık Öncesi Başvuru Yapmayan İşyerleri de Kapsama Alındı
Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 31 Aralık öncesi başvuruda bulunmayan işyerlerinin de başvuru yapabilmelerinin sağlandığını belirten Bakan Selçuk, “Koronavirüs nedeniyle 31 Aralık tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan işyerlerimiz 31 Ocak 2021 tarihine kadar e-devlet aracılığıyla başvurmaları durumunda 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilecekler” dedi.

Haberin Devamı