Gazete Vatan Logo

Nükleeri en hızlı ve en ucuz teklifi veren yapar

Nükleer santralde ihale olmayacağını belirten Enerji Bakanı Hilmi Güler, ”Yarışma olacak. En ucuz ve en kısa zamanda yapan kazanacak” dedi

Enerji Bakanı Hilmi Güler, nükleer enerji konusunda ihale yapmayacağını belirterek, “Tamamen bir yarışma olacak. Bu, en ucuz kim verirse ve en kısa zamanda kim yaparsa şeklinde olacak. Yasayı o şekilde hazırladık” dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği İstanbul Şubesi’nin Sürmeli Otel’de düzenlediği toplantıya katılan Güler, tercihlerinin nükleer santrali özel sektörün yapması olduğunu vurguladı.

KISINTI OLMAZ
Hilmi Güler, “Nükleerde hukuki altyapıyı hazırladık, düzenlemeleri yaptık. Önümüzdeki günlerde yatırımcı firmalarla biraraya gelip nihai kararı vereceğiz” diye konuştu.

Güler, toplantıda elektrikten doğalgaza, kömürden nükleer enerjiye kadar birçok konuda bilgi verdi. İşte Güler’den önemli açıklamalar:

* Doğalgazda normal şartlar altında gazda bir kısıntı beklemiyoruz. Ama gazın geldiği ülkelerdeki siyasi durum, tabiat şartları Türkiye’yi etkileyebilir.

* Elektrikte 4 yıldan bu yana zam yapmadık, Hazineye yük olmadık. Elektrik ve doğal gaz zammı parametrelere bağlı bur durum. Ekonominin gereği neyse onu yapacağız.

* Türkiye’de 2020’ya kadar elektrikte 105 milyar dolar yatırım yapılması lazım. Tüm enerji yatırımları dahil bu rakam 128 milyar doları buluyor.

Haberin Devamı