Gazete Vatan Logo

Murat Erkan’dan BM’de sürdürülebilirlik mesajı

Dünyanın önde gelen iş liderleri, Birleşmiş Milletler’in 77’nci Genel Kurul Haftası kapsamında düzenlenen “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı Kurtarmak İçin İş Liderliği” konulu özel yuvarlak masa toplantısında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Murat Erkan’dan BM’de sürdürülebilirlik mesajı

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında New York’ta yapılan ve özel sektörün 2030 hedeflerine yönelik çalışmalarını hızlandırmasını amaçlayan etkinlikte, dünya çapında telekomünikasyon sektörünü Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan temsil etti.

Toplantıda Turkcell’in Sürdürülebilirlik faaliyetlerine ve dijitalleşmenin önemine değinen Erkan, liderlerle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yakalanabilmesi için yapılması gerekenlere yönelik fikirlerini paylaştı.

CEO’lar, sürdürülebilirlik liderleri, hükümet liderleri, BM ve kalkınma ajanslarının bir araya geldiği etkinlikte Iklim Krizi, Ukrayna’daki savaş, Covid-19’un etkileri gibi global sorunlar da konuşuldu.

Oturumda farklı ülke ve sektörlerin önde gelen CEO’larıyla görüşlerini paylaşanMurat Erkan; “Ürün ve servislerimizde dünyaya bıraktığımız izi düşünerek hareket ediyoruz. Bu kapsamda sürdürülebilirlik vizyonumuzu da çevreye, topluma ve işimize ‘pozitif iz bırakma’ olarak belirledik. Bir yandan yenilenebilir enerji yatırımları ve Eğitime Dönüştür gibi geri dönüşüm projelerimizi gerçekleştirirken diğer yandan da dijital ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin karbon ayakizini azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Ayrıca topluma yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla da dijital kapsayıcılığı ve fırsat eşitliğini destekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı