Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası kasım ayı faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 2022 TCMB PPK faiz kararı beklentisi ne?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı bekleniyor. Piyasaların gözü kulağı PPK faiz toplantısına çevrildi. Ekonomistler, Merkez Bankası’nın politika faizini indirimesini beklerken, faiz kararının dolar ve altın üzerindeki etkisinin ne olacağı da merak ediliyor. Peki, Merkez Bankası kasım ayı faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 2022 TCMB PPK faiz kararı beklentisi ne? İşte 2022 TCMB faiz kararı ile ilgili tahminler…

Merkez Bankası kasım ayı faiz toplantısı ne zaman, saat kaçta? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? 2022 TCMB PPK faiz kararı beklentisi ne?

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası PPK toplantısının ardından faiz kararını açıklayacak. Yatırımcı faiz kararına odaklanırken, kararın altı ve dolar üzerinde etkisinin olup olmayacağı da merak ediliyor.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kasım ayı faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklanacak.

Son faiz kararı ne olmuştu?

Banka bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 10,5 seviyesine çekmişti.

Merkez Bankası faiz kararı, piyasaları yakından takip eden yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Döviz

Merkez Bankası faiz kararı ne olur, beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik ekonomistlerin beklentisi politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9'a indirilmesi yönünde. Bazı ekonomistler, 100 baz puanlık ve biri de 125 baz puanlık indirim öngörüyor. Beklentilere göre, yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerin medyanı da yüzde 9 oldu.

Haberin Devamı