Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Piyasaların beklediği Merkez Bankası faiz kararı için gözler Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Merkez Bankasının ekim faiz kararı beklenirken ekonomistlerden de faize ilişkin tahminler de geliyor. Peki, TCMB Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur, düşer mi, yükselir mi? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Piyasaların gözü Merkez Bankası faiz kararında! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı bugün yapılacak. PPK toplantısında çıkacak faiz kararı beklenirken Merkez Bankası’nın faiz kararına ilişkin tahminler gelmeye başladı.

TCMB MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı 20 Ekim 2022 Perşembe günü (bugün) yapılacak. Merkez Bankası faiz kararının saat 14.00’te açıklanması bekleniyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Merkez Bankası 2022 yılında gerçekleştirdiği ilk 7 toplantıda faiz oranlarında değişiklik yapmadı. Politika faizini yüzde 4 seviyesinde tutan TCMB, ağustos ve eylül ayı PPK toplantılarında ise 100’er baz puanlık indirimler yaparak politika faizini yüzde 12 seviyesine çekmişti. Ekonomistler ortalama piyasa beklentisini ekim ayı toplantısında da benzer bir adımla faizlerin 100 baz puan daha indirilebileceğine işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da daha önce yaptığı açıklamada, “Faiz her geçen, gün her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek.” açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI EYLÜL FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası eylül ayı faiz kararında 100 baz puan indirime giderek, yüzde 12 seviyesine çekmişti.