Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı ne olur, beklenti nedir? Ekim ayı TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB ekim ayı faiz kararı için yapılan aramalar yoğunlaştı. Piyasaların gözü kulağı TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantısında, faiz kararının ne olacağı bekleniyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, Ekim ayı TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne olur, faiz kararı saat kaçta açıklanır?

Merkez Bankası faiz kararı ne olur, beklenti nedir? Ekim ayı TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?

Merkez Bankası sabit tutma eğilimini ağustos ve eylül aylarında faiz indirimi yaparak değiştirmişti. TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında faiz kararını açıklayacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, TCMB faiz toplantısı ne zaman?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, TCMB faiz toplantısı ne zaman?

TCMB’nin PPK toplantısı sonrasında duyuracağı faiz kararı 20 Ekim 2022 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaca, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek." ifadelerini kullanmıştı.

Açıklama göz önüne alındığında ekim ayı içerisinde faiz artışı beklentisi oluşmuyor. Merkez Bankası temmuz ayına kadarlık 7 aylık süreçte faizleri sabit seviyede tutmuş ardından ağustos ve eylül ayları içerisinde faiz indirimi kararı almıştı.