Gazete Vatan Logo

Merkez bankası faiz arttırırsa ne olur? TCMB (Merkez Bankası) faiz kararı ne zaman açıklanacak?

"Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023, Merkez Bankası faiz kararı ne olacak 2023?" sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. TCMB faiz kararı, ekonomiyi yakından takip edenler Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı yakından takip ediliyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak 2023? PPK faiz kararı...

Merkez bankası faiz arttırırsa ne olur? TCMB (Merkez Bankası) faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak, Merkez bankası faiz arttırırsa ne olur? TCMB tarafından açıklanacak Haziran ayı faiz kararı merakla bekleniyor. TCMB kademeli olarak 1000 baz puan faiz indirimi gerçekleştirmiş, Şubat ayındaki depremlerin ardından toparlanmayı desteklemek için 50 baz puan daha indirime giderek yüzde 8.5 seviyesine çekmişti.

MERKEZ BANKASI HAZİRAN AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimi belli oldu. Buna göre; Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak.

MAYIS AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası, politika faizini beklendiği gibi değiştirmeyerek yüzde 8,50'de tuttu. Karar metninde faizin deprem sonrası toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu belirtildi.