Gazete Vatan Logo

Memura ek zam ile ilgili flaş gelişme! Beştepe'de kritik görüşme

Son dakika haberi... Asgari ücrete yapılan rekor zammın ardından memur ve emekli maaşları için de beklenti oluştu. Memur ve memur emeklileri için ek zam gündemde. Şimdi ise tüm gözler 2020 zam oranlarına çevrildi. Bu gelişmelerin ardından Beştepe’de kritik bir toplantı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Memura ek zam ile ilgili flaş gelişme! Beştepe'de kritik görüşme

Son dakika haberine göre; memur ve emekli maaşlarına ek zamda kritik bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de hazır bulundu. Tüm dikkatler toplantıdan çıkacak kararda..

MEMUR-SEN'DEN AÇIKLAMA

Daha önce açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya ilişkin, “'Vergi Muafiyeti düzenlemesi' ilave zam olarak görülmemelidir. ‘Ek zam/ilave ödemenin’ en kısa hayata geçirilmesini istiyoruz” demişti.

Yalçın, kamu görevlilerinin temel beklentilerinden biri olan ve çalışma düzeninde adaletin sağlanması için 3600 ek gösterge konusunda yapılan çalışmalara Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapacağı katkıyı önemsediklerini ifade ederek, 3600 ek gösterge başta olmak üzere göstergelerin yeniden düzenlenmesi, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konularına ilişkin imza altına alınan toplu sözleşme hükümlerinin gereği olarak çalışma komisyonlarının bir an önce toplanması gerektiği çağrısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

2022 MEMUR MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur maaş zamları 3 Ocak'ta açıklanacak olan Aralık ayı enflasyonu ile netleşecek. Buna karşın Aralık enflasyonu yüzde 2 gerçekleşirse memur ve memur emeklileri yüzde 5'lik toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 9.7, enflasyon yüzde 3 olursa yüzde 10.8 enflasyon farkı alacak.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri yeni yılda memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte yüzde 15.7 civarında zam alacağına işaret ediyor. Memura yönelik sosyal refah düzenlemesinin de seyyanen veya yüzde 5 civarında olacağı tahmin ediliyor.

Toplu sözleşmeye göre memurlar Ocak ayında maaşlarını ek farkla birlikte zamlı alacak. Maaş hesaplamalarında aile ve çocuk yardım ödeneği dâhil edilirken, bölgesel ödeme, ek ders ücreti, vekâlet ücreti, vekalet ücreti, yabancı dil tazminatı gibi ödemeler yer almıyor. Aile yardığımı ödeneği hesabında çalışmayan eş, 2 çocuk esas alınıyor. Bunlar da dikkate alındığında maaşlar daha da yükselecek.

Haberin Devamı

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak'ta alacak. Zamla birlikte ek ödeme de artacak. Kamuda maaşlar derece ve kademeye göre değişiklik gösteriyor. Hemen her memurun maaşı farklı yatıyor. Derece ve kademe (1/1-1/4-4/1-3/3-5/4-6/4-2/4) değiştikçe alacakları maaş da farklılık gösteriyor.