Gazete Vatan Logo

Memur maaşlarına ek zamda kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur temsilcileri ile bir araya geldi

Son dakika haberi... Memur maaşlarına ek zam ve 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur temsilcileri ile bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile yapılan görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapan Ali Yalçın, “Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz” dedi.

Memur maaşlarına ek zamda kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur temsilcileri ile bir araya geldi

Son dakika haberine göre; memura ek zam ve 3600 ek gösterge ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, art arda memur temsilcilerini kabul etti. 20 dakika süren görüşme sonrası ilk açıklama Ali Yalçın'dan geldi.

"Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sn. Cumhurbaşkanımıza ziyaret gerçekleştirdik" diyen Yalçın, "Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek Zam beklentimizi aktardık" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Yalçın, şunları aktardı: 

Gelir Vergisine ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini; düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik.

Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin biran önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik.

Haberin Devamı

Toplu Sözleşme hükmümüz gereği 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık.

Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz.

BEŞTEPE'DEN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığındaki Memur-Sen heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti" dendi.

MİLYONLARCA MEMUR BU HABERİ BEKLİYOR

Haberin Devamı

Yaklaşık 18 milyon memur ve memur emeklisinin gündeminde yeni yıl zammı var. Ocak ayında memur ve memur emeklisine yapılacak zam tutarı, 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranlarıyla netleşecek.

Memur ve memur emeklilerine yapılacak ek zammın ise 15 Ocak'a kadar yetiştirilmesi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE KONUSU MASADA!

Konuyla ilgili son gelişmeleri CNN Türk canlı yayınında aktaran Arda Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz dakikalar içerisinde kritik görüşme başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen başkanı Ali Yalçın’ı kabul etti.

Ek zam talebinin görüşülebilmesi için asgari ücretin sonrası işaret edilmişti ve bu talebe Bakan olumlu yanıt vermişti.

Şu dakikalarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geliyorlar. Hem memur kesimi hem hükümet kesimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında müzakere ediyorlar.

Bir teşekkür ziyaretinin olduğunun altını çizmekte fayda var. Asgari ücretten gelir ve damga vergisinin alınmayacağı açıklanmıştı. Asgari ücret kadar memurların maaşlarından da gelir ve damga vergisinden muaf tutulacağı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılını işaret etmişti. Bu başlığın da masada olmasını bekliyoruz. Memurların ek zam talebi vardı bunun için asgari ücret görüşmeleri işaret ediliyordu. Asgari ücret belirlendikten sonra bugün Memur-Sen Genel Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bir görüşme gerçekleştiriyor."