Gazete Vatan Logo

Memura ek zam ne kadar olacak? Memur ek zam görüşmeleri ne zaman, saat kaçta?

Memur ek zam görüşmeleri ne zaman? Memura ek zam merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur Sen Genel Başkanı Yalçın'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek. 18 milyon memur ve memur emeklisi maaşlarına zam bekliyor. Memur zammı 3 Ocak'ta açıklanacak, zam miktarı ise enflasyon oranlarıyla netleşecek. Peki, memura ek zam ne kadar olacak?

Memura ek zam ne kadar olacak? Memur ek zam görüşmeleri ne zaman, saat kaçta?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bugün akşam saatlerinde memurlara ek zam konusunda bir görüşme yapacak. Peki, Memura ek zam ne kadar olacak? Memur ek zam görüşmeleri ne zaman, saat kaçta?

Memur ek zam görüşmeleri ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ı kabul edeceği öğrenildi. Ek zam konusunun ele alınacağı görüşme, saat 16.00'da başlayacak.

Memura ek zam ne kadar olacak?

Ocak ayında memur ve memur emeklisine yapılacak zam tutarı, 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranlarıyla netleşecek.

Memur ve memur emeklilerine yapılacak ek zammın ise 15 Ocak'a kadar yetiştirilmesi bekleniyor.

Bu yıl için ilk 6 ayda yüzde 5 artı enflasyon farkı ödendikten sonra gerçekleşen enflasyona tamamlamak şeklinde bir artış yapılacak.

Tahminlere göre enflasyon farkı ile yıl sonu zam oranı yüzde 16'yı bulacak. Yüzde 25 civarında bir enflasyon gerçekleşirse bunun üzerine 9 puanlık tamamlama yapılabilecek.