Gazete Vatan Logo

Mazot Gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Gübre mazot desteği ne kadar?

Pamuk ve ayçiçek çiftçisine müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çiftçilkere verilecek mazot ve gübre destekleme tutarlarını belli oldu. Peki, Mazot Gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Gübre mazot desteği ne kadar? İşte detaylar…

Mazot Gübre desteği 2022 ne zaman verilecek? Gübre mazot desteği ne kadar?

Pamuk ve ayçiçek çiftcisine mazot ve gübre desteği! Destekleme tutarlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da AK Parti Genişletilmiş İl Danışması Meclisi Toplantısı'nda açıkladı. Pamuk üreticisine fark ödemesi desteğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazot ve gübre desteği dekar başına yükselttiklerini duyurdu.

GÜBRE MAZOT DESTEĞİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa Genişletilmiş İl Danışması Meclisi Toplantısı'nda pamuk ve ayçiçeği üreticilerine müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçiye verilecek destek miktarlarını açıkladı ve şunları söyledi:

“Pamuk üreticilerinin mazot ve gübre desteğini dekarda 76 liradan yüzde 257 ratışla 271 liraya çıkarıyoruz. Küresel fiyatlardaki gelişmeleri dikkate alarak pamuk üreticisine fark ödemesi desteğini 1,10 liradan 1,60 liraya yükseltiyoruz. Böylece toplam destekleme tutarı kilo başına 2,14 liraya ulaşıyor. Yağlı ayçiçekte mazot ve gübre desteği dekar başına 37 liradan 109 liraya, fark ödemesini de kiloda 50 kuruştan 70 kuruşa yükseltiyoruz. Ayçiçekteki toplam destek kiloda 1 lira 11 kuruş buluyor. Bu yıl 2 milyon 750 bin ton kütlü pamuk ve 550 bin ton ayçiçeği üretimiyle tüm zamanların rekorunun kırılmasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı