Gazete Vatan Logo

Malımızla rezil olmayalım

Başbakan Yıldırım, “Vatandaş, ihracatçısıyla, üreticisiyle ve ithalatçısıyla niye kavgalı olsun. Yani malıyla rezil olmak diye birşey var. Niye olsun. Gel kardeşim otur, anlaş, el sıkış” dedi.

Malımızla rezil olmayalım

Başbakan Binali Yıldırım, bir yandan darbe girişimi süreciyle uğraşırken aynı zamanda çoğu ekonomiyle ilgili pek çok düzenleme yapıldığına belirterek, “Darbenin gürültüsü içerisinde belki fark edilmedi ama reform niteliğinde düzenlemeler yaptık. Vergi barışı, kasa stok affı, borçların yeniden yapılandırılması, damga vergisinde basitleştirme, Türkiye Varlık Fonu, bireysel emeklilikte otomatik katılım, bunların her biri gelecek 10 yıl için Türkiye’nin kaderini değiştirecek reform niteliğindeki işlerdir” açıklamasını yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda yaptığı konuşmada, “Vatandaş, ihracatçısıyla, ithalatçısıyla, üreticiyle niye kavgalı, nizalı olsun? Yani ‘Malıyla rezil olmak’ diye bir şey var, niye olsun?” diye soran Yıldırım, şunları kaydetti:

Elinizi taşın altına sokun

“Gel kardeşim otur, anlaş, barış, el sıkış, yoluna devam et. Ne kadar çok üretirsek, ne kadar istihdamı artırırsak o kadar ülkemizi ileri taşımış oluruz. Hepimizin amacı bu. Türkiye zenginleştikçe, Türkiye’nin her köşesinde refah arttıkça artık terör daha az konuşulacak. İnsanlar, kaybedecekleri kazanacaklarından daha fazla olduğu zaman huzuru, istikrarı, güveni tercih eder. Bizim de amacımız bu. Yurdun her köşesine, her karış toprağına vatandaşlarımız rahatça seyahat edecek. Oralarda rahatça iş yapacak, yaşamını sürdürecek, çocuklarının eğitimini yapacak, sağlık hizmetleri eksiksiz verilecek.”

Haberin Devamı

Bu kapsamda bir çağrıda bulunan Yıldırım, “TOBB’dan, siz sanayicilerden özellikle bir ricam var, bir istirhamım var. Cazibe merkezi olarak tanımladığımız 23 ilden oluşan bölgeye yönelik bir hamle başlatmanızı istiyorum. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. ‘El eli yıkar, el de döner yüzü yıkar’ diye bir tabir var. Dolayısıyla o bölgelerde mutlaka pozitif ayrımcılık yapacağız, yatırım yapacağız. Karşılığını biz vereceğiz, hiç merak etmeyin” diye konuştu.

Öğle arası yok sandviç gelecek

Toplantıda TOBB üyelerine seslenen Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün öğlen yemek arası yok, sandviç verilecek, tasarruf burada başladı” dedi. Başbakan’ın sözleri salondakilerin gülüşmelerine neden oldu.

Haberin Devamı