Gazete Vatan Logo

Londra ‘en ucuz’ oldu

Brexit sonrası paunddaki değer kaybı, en pahalı alışveriş noktası olarak kabul edilen Londra’yı bir anda en ucuz yaptı. Ucuzluk Louis Vuitton çanta fiyatından izlenebilirken, Türkiye bile pahalı kaldı

Londra ‘en ucuz’ oldu

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı alması dünya genelindeki borsalarda ciddi düşüşlere neden oldu ve paund önemli oranda değer kaybetti. İngiltere’nin Brexit kararından sonra alışveriş severlere ve özellikle de lüks tutkunlarına gün doğdu. Zira karar sonrasında poundda yaşanan değer kaybı lüks ürünlerin en ucuza Londra’dan alınmasına imkan sağladı. Bunun en güzel örneği moda ikonu Louis Vuitton çantalarda yaşanıyor.

Louis Vuitton’un klasik modelleri arasında yer alan Speedy 30 Monogram/Damier Ebene çanta şu anda en ucuza Londra’da alınabiliyor. Türkiye’de askısız fiyatı 2 bin 640 TL olan bu modeli Londra’da 2 bin 435 TL’ye karşılık gelen fiyatla almak mümkün. Londra’da bu modelin satış fiyatı 645 pound.

İngiltere’den sonra bu modelin en ucuz satıldığı ülke Türkiye ve Fransa olarak karşımıza çıkıyor. ABD’de çantanın satış fiyatı 970 dolar yani 3 bin TL’ye denk geliyor. Fransa’da 770 euroya satılan çantanın karşılığı 2 bin 618 TL. Çanta, Hong Kong’da 3 bin 211 TL’ye, Avustralya’da 3 bin 64 TL’ye, Kanada’da a3 bin 37 TL’ye denk gelen ülke kurundan satılıyor.

Haberin Devamı

Artık dil okulu da İngiltere’de ucuz

İngiltere’de poundun önemli oranda değer kaybetmesi dil okulları maliyetlerinde de önemli düşüşe yol açtı. Bu düşüşle beraber yurt dışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler tercihlerini İngiltere’den yana kullanmaya başladı. Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Gökmen Özdemir, şunları söyledi: “Eylül 2015’te

4.70 TL’ye kadar çıkan sterlinin, referandum sonrasında 3.75 TL-4.00 TL bandında seyretmesi öğrencilerin toplam maliyetlerini önemli bir oranda azalttı. Öğrenciler de bu dönemi fırsat olarak değerlendirdi ve dil eğitimi için İngiltere’yi tercih etmeye başladı. Üstelik birçok ülkede olduğu gibi İngiltere’deki dil okullarında da dönemsel olarak indirim yapılması öğrencilere büyük avantaj sağladı.”