Gazete Vatan Logo

Kredi notu nasıl öğrenilir? Findeks kredi notu öğrenme ekranı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Konut destek paketleri ile kredi desteklerinin ardından binlerce kişi kredi notu ile ilgili aramalarını artırdı. Ev almak isteyenler kredi almak için bankalara başvuru yapacak. Kredi başvurularının onaylanması için de kredi notunuzun yüksek olması gerekiyor. Ev, araba almak veya ihtiyaç kredisi kullanmak için kredi notunuz büyük önem taşıyor. Peki, Kredi notu nasıl öğrenilir? İşte findeks kredi notu öğrenme ekranı!

Kredi notu nasıl öğrenilir? Findeks kredi notu öğrenme ekranı!

 "İlk evim Konut Finansman Paketi" çerçevesinde kamu bankalarınca, verilecek krediler gündemde olmaya devam ediyor. Vatandaşlara kamu bankalarınca aylık yüzde 0.99 faizli konut kredisi sağlanacak. Kredi kullanmak isteyenler de şimdiden araştırmalarına başlarken, kredi sürecinde tüketicinin kredi puanı da kredinin alımabilemesi için önem taşıyor. Peki, Kredi notu nasıl öğrenilir? İşte findeks kredi notu öğrenme ekranı!

KREDİ NOTU NEDİR?

Bankalardan kredi çekmek, kredi kartı almak için yapılan başvurularda önceliklerden biri olan kredi notudur. Kredi notu 0-1900 arasında puanlama sisteminden oluşuyor. Kredi puanı yükseldikçe iyi müşteri olduğunuz anlamına geliyor.

Tüm kredili ürünlere ilişkin geçmiş ödeme bilgileriniz kayıt altına alınıyor ve zaman içerisinde bir puan hesaplanıyor. Bu puan, kredi notu olarak isimlendiriliyor. Yani geçmişinizdeki davranış biçiminiz sizin gelecekte kredi alabilmenizi etkiliyor.

Findeks sistemindeki kredi notunuz finansal alanda yapacağınız tüm hamleleri etkiliyor. Kredi notunu yükseltmek için tüm ödemelerin düzenli olması gerekiyor. Kredi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi ürünlerin geri ödemelerinde herhangi bir gecikme olması halinde kredi notunuz düşüşe geçiyor.

Haberin Devamı

KREDİ NOTU NASIL BELİRLENİYOR?

Kredi notunu aslında, kişinin karnesi gibi düşünebilirsiniz. Bankaların kredi verirken referans aldıkları puanlama sistemi 1’den 1900’e kadar sıralanıyor. Bu sistemde, 1 en fazla risk taşıyan, 1900 ise en az risk taşıyan puan. Örneğin; kredi puanı 500 olan kişinin kredi başvurusuna olumsuz dönüş yapılması çok olası. Rahatlıkla kredi çekebilmek için kredi notunuz riskli aralıktaysa ve yükseltmek istiyorsanız kredi notu belirlenirken etkili olan faktörleri bilmek sizin için büyük bir önem taşıyor.

KREDİ NOTU NASIL ÖĞRENİLİR? FİNDEKS KREDİ NOTU ÖĞRENME EKRANI!

Bankaya kredi başvurusu yapmadan önce kredi notunuzu öğrenmek, nasıl ilerlemeniz gerektiği konusunda size fikir verir. Yeni bir kredi çekmeden önce diğer ödemelerinizin kontrolünü yapmak gelecek ödemelerinizde her zaman daha doğru adımlar atmanıza yardımcı olur. Kredi notunuzu bilmiyorsanız Kredi Risk Raporu alıp, bireysel kredilerinizin tüm geçmiş dönem verilerini içeren Findeks Kredi Notunuzu hemen öğrenebilirsiniz. Kredi Risk Raporu sayesinde kredi notunuzu öğrenmenin yanı sıra ödenmeyi bekleyen borçlarınızı görebilir ve olası gecikmelerin önüne geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kredi notu sorgulama işlemini birçok banka müşterilerine sunuyor. Bankalar aracılığıyla notunuzu öğrenmenin iki yolu bulunmaktadır. Banka şubesinden notunuzu öğrenmek istiyorsanız, şubeden bunu rica edebilir ya da kredi başvurusu yaptığınızda öğrenebilirsiniz.

Eğer şubeye gitmeden halletmek istiyorum diyorsanız, internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Bunun için de internet bankacılığına giriş yaparak, ilgili menüye girerek ödeyeceğiniz belirli bir ücret karşılığında notunuzu öğrenebilirsiniz.

e-Devlet sistemi üzerinden kredi risk durumunuzu nasıl sorgulayabilir e-Devlet kredi notu sorgulama sayfasından finansal durumunuz ile ilgili detayları görütüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kredi notu öğrenmek için tıklayın