Gazete Vatan Logo

Konut kredisi düşer mi?

Konut kredisi indirimli faiz oranlarının bitmesine sayılı günler kaldı. Konut kredi faizinde uygulanan indirimler sektörde hareketlilik oluşmasına neden olurken, tapu harcı indirimleri de vatandaş için avantajlı bir durum sağlıyor. İndirimler yılbaşı itibariyle sona erecek. Bu indirimden faydalanmada kararsız kalan vatandaşlar ‘’Konut kredisi düşer mi? sorusunu soruyor.

Konut kredisi düşer mi?

Hükümetin konut sektöründe sağladığı teşvikler 31 Aralık 2019’da sona ediyor. Konut kredisinin bitmesine günler kala, vatandaşlar konut kredisi düşer mi? diye soruyor. İşte konut kredisi hakkında merak edilenler...

KONUT KREDİSİ DÜŞER Mİ?

Posta Gazetesi’nden Meltem Kara’nın haberine göre, teşviklerin süresinde değişiklik yapılmaz ve uzatılmazsa, yeni yılda tapu harçları binde 15’ten binde 20’ye, yüzde 8 oranında uygulanan konut ve iş yerlerinin KDV’si yüzde 18’e yükselecek. Yani yeni bir değişiklik yapılmazsa, konu kredisi düşmeyecek. Bu durumda yıl sonuna kadar 100 bin değerinde konut alanlar 10 bin 500 lira, 500 bin liralık konut alanlar ise, 52 bin 500 lira kâr sağlayacak.

Öte yandan konut fiyatlarının yeni yılda yüzde 10 oranında artacağı tahmin ediliyor. Şu anda kamu bankalarında 180 ayda yüzde 0.99, özel bankalarda ise 120 ayda yüzde 0.98 konut kredisi oranlarını bulmak mümkün.

EN DÜŞÜK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI NE KADAR OLDU?

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

AKBANK FAİZ ORANLARI:

Haberin Devamı

Konut kredisi: 1.11

HALKBANK FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.1

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI:

Konut kredisi: 1.17

TEB BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi 1,1

ALBARAKA KONUT FİNANSMAN ORANI

Konut finansman oranı 1,19

İNG KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI

Konut kredisi, 0.98