Gazete Vatan Logo

Kırmızı don bile giyemeyecekler

Eğlenmeyi seven Ruslar, yılbaşında kemer sıkıyor

Her yılbaşı öncesi, uğur getirdiğine inanılan kırmızı iç çamaşırı ihracatını artıran Adana ve Mersin’deki firmalar, Rusya’nın en önemli müşterileri olmasına karşın, krizin etkilendiği ülkelerin başında gelmesi nedeniyle şu ana kadar talep gelmemesinden şikayet ediyor. Adana’dan, 5 ayrı marka adı altında iç çamaşırı ihraç eden Ayyıldızlar firması Yönetim Kurulu ve Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) Başkanı Hasan Ayyıldız, pazarları Rusya’dan bu yılbaşı için talep gelmediğini söyledi.

Ayyıldız, gelen talepler nedeniyle önceki yıllarda Rusya’nın başkenti Moskova’da bir toptan satış mağazası bile açtıklarını anımsatarak, “Daha sonra bu mağaza kapandı. Kesilen talep nedeniyle iç piyasaya ağırlık vermeye başladık” dedi. Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren ve iç çamaşırında yörenin en büyük ihracatçı firmalarından olan Modelal Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Sancaktar ise Rusya’nın talebini adeta bıçak gibi kestiğini söyledi.

Rusya’dan sonraki önemli pazarlar arasında yer alan Yunanistan, Fransa gibi Avrupa ülkeleri ile Dubai ve Suriye gibi Ortadoğu ülkelerinde talep daralması olduğunu ifade eden Sancaktar, “Önceki yılların yüzde 50’sini bile bulacağımızı düşünmüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı