Gazete Vatan Logo

İkinci el ürün alıp satanlar dikkat! 'İade tuzağı'

Online platformalrdan ikinci el ürün alıp satanları çok yakından ilgilendiriyor. Yeni yöntem ortaya çıktı. Bu kez mağdur ürün satıcı oldu. İşte şaşkınlık yaratan olayların ayrıntıları...

Günümüzde artan fiyatlar ikinci el ürün alım satımını arttırdı. Özellikle online platformlar üzerinden ikinci el satışının yaygınlaşması, ödeme süreçlerinin güvenli hale gelmesi kullanılmış giysi, ev eşyası ve benzeri ürünlerin elden çıkartılmasını sağlarken, atıl durumda olan eski ürünler ile para kazanmayı da mümkün hale getiriyor.

Ancak internet aracılığı ile alışveriş, dolandırıcılar için de fırsat oluşturuyor. Yaşanan son olay duyanları hayrete düşürüyor. CNN Türk'te yer alan haberde ikinci el satışı yapan kişinin mağdur olduğu görülüyor. 

Sevil Bulut oğlu için almış olduğu bebek arabasını artık kullanılmadığı için satmaya karar verdi. Böylece hem eski bir eşyadan kurtulacak hem de bu yolla küçük de olsa bir gelir sağlayacaktı. Bir online platform üzerinden satışa sunduğu bebek arabasının satışı kısa sürede gerçekleşti. Şoke eden olaylar silsilesi ise bundan sonra başladı. 

Mağdur Sevil Bulut bebek arabasını satışa çıkardığına bin pişman oldu. Bulut başına gelenleri şöyle anlattı;

“Karşı taraf kargom gittikten sonra arza çıkarmaya başladı. İşte şurası yamuk burası bilmem ne, tamir ücreti istiyorum falan demeye başladı. Ben de dedim ki ‘kabul etmeyin, iade edin o zaman’ sonra iade süreci başladı. Fakat iade olarak gönderdikleri araba orası burası kırık, yamuk eski bir üründü” 

Sevil Bulut yaşadıklarının ardından başka mağdurlara da ulaştı ve benzer şekilde dolandırılan çok sayıda kişi olduğunu gördü. 

Haberin Devamı

Çocuğunun bebek arabasını satmak isterken büyük mağduriyet yaşayan Sevil Bulut  2.el ürün satmak isteyen vatandaşları ise şu sözlerle uyardı:

“Yani benim mağduriyetim çok büyük bir şey değil, verdiğim şey de beni çok zarara uğratacak bir şey değil ama sonuçta evindeki ne var ne yok satıp geçimini sağlayan insanlar var ya da elektronik ürün satanlar var onlara da aynı şey yapıyorsa büyük sıkıntı.”