Gazete Vatan Logo

İcra borçları silindi mi? 2023 icra borçlarında yapılandırma var mı?

Borç yapılandırma paketi hakkında araştırmalar başladı. Devlete borcu olan vatandaşlar, borcun faizini ödememek adına yapılandırma işlemlerini başlatmak istiyor. Vergi, SGK ve emlak vergisi dahil birçok konuda borçların yapılandırıldığı pakette icra borçları da gündeme geldi. Peki icra borçları silindi mi, ne zaman silinecek? 2023 icra borçlarında yapılandırma olacak mı, kaç taksit? İşte detaylar...

İcra borçları silindi mi? 2023 icra borçlarında yapılandırma var mı?

Milyonların beklediği borç yapılandırma paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla netleşti. İcra borçlarının da borç yapılandırma kapsamında olup olmadığını merak eden vatandaşlar, arama motorlarında "İcra borçları silindi mi, icra borçlar borç yapılandırma paketi kapsamında mı" araştırmasına başladı.

İCRA BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

İcra borçlarına dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek ve takiplerini sonlandıracak bir düzenlemeyi zaten yapmıştık." açıklamasında bulundu.

Vergi dairelerine vergi, ceza ve faiz gibi tüm başlıklarda borcu olan vatandaşların 2 bin lirayı aşmayan icra borçları tasfiye edilecek.

"Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önceye 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz."