Gazete Vatan Logo

Hibe desteği! Çok sayıda girişimci ve sektörü kapsıyor

Devlet tarafından hibe ve destek veriliyor. Bilişim, gayrimenkul, sağlık turizmi, ihracat başta olmak üzere birçok şirket ya da girişimcinin hakkı var ama bilgileri olmadığı için bu hibelerden faydalanamıyor. Geri ödemesiz milyonlarca liralık teşvik ve hibe alınabiliyor. İşte detaylar...

Hibe desteği! Çok sayıda girişimci ve sektörü kapsıyor

Birçok girişimci ya da şirket, hakları olduğu halde yeterli bilgiye sahip olmadıkları için devlet tarafından sağlanan hibelerden yararlanamıyor. Yazılım, sağlık, ihracat ve daha birçok sektörle ilgili hibe destek hizmeti veren danışmanlık şirketi tarafından açıklama geldi. Ticaret Bakanlığı Hibe Teşvik programı kapsamında şirketlere geri ödemesiz milyonlarca liralık teşvik ve hibe sağlanıyor. 

"SEKTÖRLER BU DESTEKLERDEN HABERSİZ OLDUĞU İÇİN GERİ KALIYOR"

Bilişim, gayrimenkul, sağlık turizmi, ihracat başta olmak üzere birçok şirketin alabileceği hibeden habersiz olduğunun altını çizen danışmanlık şirketinin kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve muhasebe finans uzmanı Güler Karaköse, “Şirketler, yatırımcılar, girişimciler Ticaret Bakanlığı’ndan ya da KOSGEB’ten milyonlarca lira alabilecekleri hibe ve teşviklerle ilgili bilgi sahibi değil.

Devlet bu sektörleri geri ödemesiz teşviklerle destekliyor, çünkü şirketlerin desteklenmesi hem ülke istihdamına katkı sağlıyor hem de ihracatın artması söz konusu oluyor. Bugün teşvik alarak çok daha iyi noktalara gelebilecek sektörler, ne yazık ki bu desteklerden habersiz olduğu için geri kalıyor. Bilgi güçtür, biz KOSGEB ve Ticaret Bakanlığı’nın tüm hibe ve teşvik alanındaki hamlelerini anlık olarak takip ediyoruz. Böylece danışanlarımıza da anlık olarak doğru desteği sağlayabiliyoruz.

Haberin Devamı

Ülkemize değer katan markaların, dev holdinglerin ya da orta ölçekli şirketlerin hak ettiklerini bilmedikleri milyonlarca liralık geri ödemesiz teşvik ve hibelerden yararlanmalarını sağlıyoruz. Bugüne kadar bilişim ve alt sektörlerde yer alan yazılım, dijital oyun ve teknolojiler, yapay zeka ve destek hizmetleri, dijital aracılık ve ilişkili sektörlerde faaliyet gösteren danışanlarımızın %99'u, 20 milyon liralık hibeyi geri ödemesiz hibe ve teşviklerin tamamından yararlandı.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK TURİZMİNE HER YIL GERİ ÖDEMESİZ 40 MİLYON LİRALIK HİBE”

Türkiye’de bilişim ve alt sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler Ticaret Bakanlığı hibe teşvik programı kapsamında 20 milyon liraya kadar hibe kullanabilir diyen Muhasebe Finans Uzmanı Güler Karaköse, ”Devlet destekleri alım sürecini en düşük seviyeye indiriyoruz. Şirketler için öncelikli olarak ne kadar hibe veya teşvik alabilecekleri ile ilgili çalışmalar yapıyoruz.

Haberin Devamı

Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda hibe ve teşvikler şirketlerin hesabına yatana kadar ücret talep etmiyoruz. Ülkemizin birçok marka ve orta ölçekli şirketine çok ciddi rakamlarda katma değer kazandırdık. Bilişim sektöründeki şirketler her yıl geri ödemesiz olarak 20 milyon hibe teşvik kullanabiliyor.

Yabancıya yönelik olmak üzere konut, ticari ve diğer taşınmaz alanlarında gayrimenkul hizmeti veren Türk şirketler de, kurum ve kuruluşlara her yıl 10 milyon lira geri ödemesiz teşvik kullanabiliyor. Sağlık turizmi en yüksek hibe alan sektör diyebiliriz. Yurt dışından gelen hastalara rehberlik, danışmanlık ve organizasyon hizmetleri sunan şirketlere her yıl geri ödemesiz olarak 40 milyon lira hibe kullandırılabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

KOSGEB'DEN GİRİŞİMCİLERE 1 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK

KOSGEB'in bölgesel ve sektörel bazda kurguladığı yeni destek modelinin ilk ayağı, mobilya sektörüne yönelik olarak Kayseri'de başlatıldı. İleri girişimcilik çağrısı çerçevesinde girişimcilere, 1 milyon liraya kadar destek verilecek.

KOSGEB'in bu desteği 30 girişimci adayı için geçerli ve 1 milyona kadar destek verilecek. Girişimci adayları, makine-teçhizat ve yazılım giderleri için 400 bin liraya kadar, sağlayacağı istihdam için 300 bin liraya kadar destek alabilecek. Kira, ofis donanımı ve ham madde giderleri için 250 bin lira üst limitli desteği kullanabilecek. Mentorlük, danışmanlık ve işletme koçluğu kaleminden 30 bin liraya kadar destek alabilecek girişimci adaylarına, işletmelerini kurmaları amacıyla 20 bin liraya kadar kuruluş desteği de verilecek.

KOSGEB, farklı kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüterek farklı illerde ya da bölgelerde ihtiyaca yönelik sektörel çağrılara çıkacak. Böylece yeni destek modelini Türkiye'nin çeşitli bölgelerine yayacak.

Haberin Devamı