Gazete Vatan Logo

Hazine Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Nebati'den faiz mesajı

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Ardından Lütfi Elvan'dan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini devralan Nebati, faiz politikasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Nebati, "Makamlar gelip geçici, önemli olan yapılan hizmetler. Türkiye salgın sürecinde salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi haline geldi. Ekonomik olarak tam bağımsız bir Türkiye misyonu ile yeni bir yola girdik. Bu süreçte göreve gelirken bizlerin en önemli önceliği yüksek faiz olamayacak" dedi.

Hazine Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Nebati'den faiz mesajı

Devir teslim töreninde açıklama yapan Eski Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ifadeleri kullandı: "Kamu maliyesi tarafında çok güçlü bir kamu maliyesi bilançosunu bırakıyorum. Bana güvenip bu makamı bana emanet ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz etmek istiyorum.

"NUREDDİN NEBATİ'YE BAŞARILAR DİLİYORUM"

Devlet Planlama Teşkilatı'nda yetişmiş bir bürokrat olarak tüm konulara teknik açıdan yaklaşmaya çok büyük özen gösterdim. Bakanlar gelip geçici önemli olan devletin devamlılığıdır. Görevi devralan Nureddin Nebati'ye başarılar diliyorum.

"MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Makamlar gelip geçici, önemli olan yapılan hizmetler. Türkiye salgın sürecinde salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi haline geldi.

"ÖNCELİĞİMİZ YÜKSEK FAİZ DEĞİL"

Ekonomik olarak tam bağımsız bir Türkiye misyonu ile yeni bir yola girdik, en önemli öncelik "yüksek faiz olmayacak."

İşçinin de kendisini patron olarak hissettiği bir söylem geliştiriyoruz. İnsanların öncelikli olduğu ekonomi politikamız olacak. Önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdam olacak. Öngörülebilir piyasanın daha fazla anlam kazandığı adımlar atacağız.

Haberin Devamı

"ÖZVERİNİN ORTAYA KONULDUĞU BİR SÜRECİ YAŞAYACAĞIZ"

Bu millet doğru yapanın, doğru gidenin, doğru iş yapanın, hep yanında olmuştur, Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız aldığı desteğin hiçbirini boşa çıkarmadı, bundan sonra da boşa çıkarmayacak.

Eşgüdüm içerisinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalar çerçevesinde adımların atıldığı ve bu adımların atılması noktasında da her türlü özverinin ortaya konulduğu bir süreci yaşayacağız.

NE OLMUŞTU?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atanmıştı. Atamanın Anayasanın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

TEBRİK MESAJLARI GELDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaştığı mesajıda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan sayın Dr. Nureddin Nebati’yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden sayın Lütfi Elvan bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Sn. Nureddin Nebati'’ye yeni görevinde başarılar diliyorum. Bakanlık görevini devreden Sn. Lutfi Elvan’a değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum.